Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια” στην εκδήλωση “Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία”

Ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία” το απόγευμα του Σαββάτου στις 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια”. Παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών, βουλευτών, του δημάρχου και αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Σερρών, κύριος Ζήσης Μητλιάγκας, καθηγητής Κλασικής Παιδείας του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου.


Μέσα από αφήγηση, απαγγελία, τραγούδι και χορό των τμημάτων του Συλλόγου Βλάχων  αποδόθηκαν γεγονότα από την άλωση της Πόλης μέχρι την απελευθέρωση των Σερρών. Το οπτικό υλικό που εμφανιζόταν στην σκηνή των “Αστεριών” έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να βλέπει γεγονότα και ήρωες που ανέφεραν είτε ο αφηγητής είτε τα τραγούδια.
Τα τμήματα που συμμετείχαν από την μεριά του διοργανωτή Συλλόγου των Βλάχων ήταν η παιδική ομάδα 4ης-6ης Δημοτικού, η εφηβική ομάδα, το τμήμα παραστάσεων και η ομάδα λαϊκών δρώμενων του Συλλόγου. Συμμετείχε και το  τμήμα παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...