Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μικρασιάτικη βραδιά με μεγάλη συμμετοχή των μελών αλλά και των φίλων της Αδελφότητας «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Για τη λήξη των μαθημάτων της πολιτιστικής περιόδου 2011-2012 των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας 
Μικρασιάτικη βραδιά για την λήξη των μαθημάτων της πολιτιστικής περιόδου 2011-2012 των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας ,διοργάνωσε η διοίκηση της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος».
Η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και η συμμετοχή των μελών αλλά και των φίλων της Αδελφότητας ήταν μεγάλη.

Ο κ. Σωκράτης Κοτζάογλου πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος», κάνοντας δηλώσεις στη «Σ» ανέφερε : «Είμαστε σήμερα εδώ σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ,τα τμήματα τα χορευτικά και το τμήμα της χορωδίας μας , οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου σε μια ζεστή συνεστίαση για να αποχαιρετίσουμε την χορευτική χρονιά και την χρονιά της χορωδίας και να πούμε στα μέλη μας και τους φίλους μας καλό καλοκαίρι και τους περιμένουμε ξανά τον Σεπτέμβριο ”
«Μια ακόμη χρονιά , η εκδήλωση με τίτλο μικρασιατική βραδιά ,είχε μεγάλη επιτυχία. Φέτος είχαμε και το ιδιαίτερο χρώμα να απονείμουμε πλακέτες τιμητικές. Οι Μικρασιάτες γλέντησαν και αποχαιρέτησαν την χρονιά που πέρασε ευχόμενοι καλό καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Κοτζάογλου .
Αναφερόμενος στις δράσεις της Αδελφότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , ο κ. Κοτζάογλου , τόνισε «Στις 12 με17 Ιουλίου ,θα επισκεφτούμε τους Γαργαλιάνους του Δήμου Τριφυλλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις "ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2013" προς τιμήν του Καπετάν Άγρα , του Σαράντη Αγαπηνού ,μακεδονομάχου ,όπου θα δώσουμε στην κεντρική πλατεία στους Γαργαλιάνους στις 14 Ιουλίου μια παράσταση με το χορευτικό μας. Στις 30 , 31Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουμε τον πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Σινιές από την Κέρκυρα ,που θα δώσουν στις 30 Αυγούστου μια παράσταση με το χορευτικό τους στο Μαυρόλοφο και στην 31 Αυγούστου θα χορέψουν στην κεντρική πλατεία των Σερρών .Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου ,έχουμε τις Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης. Το Σάββατο14 Σεπτεμβρίου ,στο Elpida hotel resort & spa θα γίνει η παρουσίαση του 18ου τεύχους «Μικρασιατικης Σπίθας», που θα έχει κεντρικό θέμα την χερσόνησο της Ερυθραίας ,την επόμενη μέρα έχουμε δοξολογία στην μητρόπολη ,ομιλία από τον κ. Βασίλη Κατιρτζόγλου , Δικηγόρο -Δημοτικό Σύμβουλο Σερρών και κατάθεση στεφάνων . Στις 17 έως 19 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στο επιστημονικό συνέδριο του Δήμου Σερρών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας, με ομιλία και θέμα «Τα ανταλλάξιμα κτήματα» ένα θέμα που αφορά όλους τους πρόσφυγες ,με εισηγητές τον Βασίλη Κατιρτζόγλου, και την Χρυσούλα Κοτζάογλου. Τον Νοέμβριο θα έχουμε δύο βιβλιοπαρουσιάσεις ένα τουΑπόστολου Καρύδα Δημάρχου Σιντικής «Το ημερολόγιο του στρατιώτη Δομουχτσή» και του Πέτρου Μεχτίδη Αρχαιολόγου - Συγγραφέα «Το κρεμμυδόκαστρο της Σμύρνης».
Στο σύντομο χαιρετισμό του ,ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αδελφότητας και αναφέρθηκε στις δράσεις που συμμετείχε η αδελφότητα την χρονιά που πέρασε .
Ακολούθησε απονομή τιμητικής ταμπλέτας στον υποδιοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού ,στρατηγό Ανδρέα Λαμπούση ,ο οποίος υπήρξε διοικητής της 10ης Μ/Π Ταξιαρχίας στις Σέρρες ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης της καλής συνεργασίας που είχε και συνεχίζει να έχει με την Αδελφότητα. Επίσης επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον όμιλο «Ν. Κωνσταντινίδης Ε.Ε.» ,την οποία παρέλαβε η κ. Μαριάννα Κωνσταντινίδου, για την πολύχρονη συνεργασία που έχει ο όμιλος με την αδελφότητα.
Στην συνέχεια ηχοροδιδάσκαλος της Αδελφότητας κ. Στέλλα Μπίμπη , απένειμε στα παιδιά του χορευτικού τμήματος εκ μέρους της Αδελφότητας ,από ένα δίπλωμα ,ανάμνησης των δραστηριοτήτων που συμμετείχαν την χρονιά που έληξε, όπως ομοίως έπραξε και ο κ. Δημήτρης Αρδανιώτης διευθυντής της χορωδίας της Αδελφότητας στα μέλη της χορωδίας της Αδελφότητας.
Την Μικρασιατική Βραδιά ,τίμησαν με την παρουσία τους o κ. Ιωάννης Μωυσιάδης αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο υποδιοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού ,στρατηγός Ανδρέας Λαμπούσης,ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός σύμβουλος, ο κ. Σπύρος Μάμαλης ,πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, ο κ.Βασίλης Κατιρτζόγλου δημοτικός σύμβουλος Σερρών – αντιπρόεδρος της Αδελφότητας , η κ. Ελευθερία Πάνου πρόεδρος της ΕΛΜΕΣ, ο κ.Δημήτρης Αρδανιώτης διευθυντής της χορωδίας της Αδελφότητας,ο Βασίλης Εμμανουηλίδης διευθυντής Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου , η κ. Δήμητρα Μετόκη, δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Σημερινή των Σερρών» , ο κ. Κωνσταντίνος Βέρρος οικονομολόγος, ο κ.. Κώστας Κομητούδης εκδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πρόοδος», τα μέλη του δ. σ. , πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».
Επισημαίνεται η προσφορά πεντανόστιμων παραδοσιακών εδεσμάτων από τις κυρίες της Αδελφότητας όπως μικρασιάτικα λουκούμια μαντί και χαλβάς, σε όλους τους παρισταμένους. Η βραδιά κύλησε ευχάριστα με πολύ κέφι και χορό.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...