Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στην Π.Ε. Σερρών η 17η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ.-Επίσκεψη στην Αμφίπολη και στα Κερδύλλια

 Την πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχτηκε την Τρίτη 26/05/2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης στην Π.Ε. Σερρών. Κατόπιν της απόφασης που έχει ληφθεί για σύγκληση του οργάνου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ. κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου η 17η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο της Π.Κ.Μ.

             Με αφορμή την παρουσία τους στις Σέρρες, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής , συνοδευόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σερρών Αθανάσιο Μασλαρινό, επισκέφτηκαν την Αμφίπολη, όπου ξεναγήθηκαν από την κ.Κατερίνα Περιστέρη στο Μουσείο της περιοχής και παράλληλα έλαβαν ενημέρωση για τις πρόσφατες σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον τύμβο Καστά της Μεσολακκιάς. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον τόπο του μαρτυρίου εκατοντάδων κατοίκων των Κερδυλλίων κατά τη γερμανική θηριωδία το 1941.
              «Είμαστε ενθουσιασμένοι απ’ όσα είδαμε και ακούσαμε στην Αμφίπολη από την κ.Περιστέρη και θα θέλαμε να επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψη» δήλωσε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά η οποία ευχαρίστησε θερμά την Π.Ε. Σερρών για την πρόσκληση.
    Από την πλευρά του ο Γιάννης Μωυσιάδης καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής και επισήμανε τη σπουδαιότητα σύγκλησης του οργάνου και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε η Π.Κ.Μ. είναι ένα ενιαίο σύνολο και τέτοιου είδους ενέργειες βοηθούν στο να αποδεικνύεται αυτό και στην πράξη. Επ’ αυτού υπερθεμάτισε τόσο η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όσο και τα μέλη που πήραν το λόγο, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει συνείδηση στους πολίτες, πως η Π.Κ.Μ. λειτουργεί ως όλον , πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

              Στην συνεδρίαση συμμετείχαν η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Θάνος, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Αθανάσιος Μασλαρινός, Χρήστος Μήττας, Δημήτριος Τσιμήτρης, Ιωάννης Ανδρίτσος, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, Δημήτριος Μούρνος και Αθανάσιος Μπαζδάνης, o Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...