Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Πολιτισμικές διαστάσεις της παγκόσμιας κρίσης» με εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής φιλολογίας Ερ. Καψωμένο

 Στο Αμφιθέατρο Γ.Καφτατζής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και μπροστά στο κοινό των Σερραίων ο σεβαστός καθηγητής αναφέρθηκε στις «Πολιτισμικές διαστάσεις της παγκόσμιας κρίσης», την οποία εστίασε στην παγκόσμια «πραξικοπηματική» προσπάθεια ομογενοποίησης των πολιτισμών στο πλαίσιο της απρόσωπης παγκοσμιοποίησης, με στόχευση στα πολιτικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις των λαών.
Όσον αφορά στην περιοχή μας, τόνισε τη φυσική αντίσταση του μεσογειακού πολιτισμικού μοντέλου στην επιβολή προτύπων ξένων σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής και υποστήριξε την ανάγκη επαναφοράς των υγειών στοιχείων του εθνικού πολιτισμού και στις σχολικές αίθουσες μέσα από τα φιλολογικά μαθήματα και ιδιαίτερα τη Λογοτεχνία. Στο τέλος της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εισήγησης απάντησε στα ερωτήματα του κοινού. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ.Δώρα Μπαγανά, Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Μασλαρινός, ο αιρετός εκπρόσωπος του ΑΠΥΣΔΕ κ. Δ. Ρίζος, ο αιρετός εκπρόσωπος του ΠΥΣΔΕ Σερρών κ.Β.Παπαχρήστου, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕΣ, κ. Ε. Κατσαρίδου, ο Ι. Μετόκη, γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, καθώς και πλήθος  κόσμου.


Πηγή: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...