Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σκέψεις και ευχές για το 2016

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Πώς να κάνουμε ευχές για το 2016, χωρίς προηγουμένως να μην έχουμε σκεφθεί όλους αυτούς που χάθηκαν σε επιθέσεις, εχθρικές ή τρομοκρατικές, αυτούς που αναζητώντας καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτή την πορεία, αυτούς που δεν άντεξαν στην οικονομική κρίση, στον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, στην πείνα κι άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο, από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο 2015; Πράγματα και καταστάσεις που σκοτώνουν τη ζωή και την ελευθερία της συνείδησης που είναι η καρδιά της συλλογικής δημοκρατίας μας;


Ασφαλώς και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλες αυτές τις κλεμμένες ζωές. Αλλά , ο ελληνικός λαός ήταν πάντα παρών στη συνάντηση που δίνει με την ιστορία. Κι αυτή την εποχή έχουμε, για άλλη μια φορά, νέες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία, που γράφονται γύρω και μέσα στη χώρα μας.

Το 2015, ολόκληρο το έθνος έχει επιτελέσει το καθήκον του. Ο καθένας με διαφορετικό κόστος. Και συνεχίζει να περιβάλλει με την καρδιά του αυτούς που έχουν ανάγκη. Γι αυτούς, η αλληλεγγύη μας δεν έχει το δικαίωμα να είναι εφήμερη. Εξάλλου οι Έλληνες διαχρονικά φημιζόμαστε για την φιλοξενία μας.
Γι αυτό και θα στηρίζουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα διασφαλίζουν την προστασία όλων όσων έχουν ανάγκη επιβίωσης, ξένων και Ελλήνων, που θα σέβονται φυσικά τους νόμους του ελληνικού κράτους, το οποίο χτίστηκε με πολλές θυσίες και αίμα.

Δεν μπορούμε πλέον, να δεχτούμε ότι η Δημοκρατία μας ξεπέφτει. Από τα διδάγματα της πρόσφατης, αλλά και της παλαιότερης ιστορίας, η κυβέρνηση έχει όλα τα περιθώρια ελιγμών που εξασφαλίζουν τα θεσμικά όργανα της δημοκρατίας να δράσει και να καθορίσει την πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση να τολμήσει, αντί να διστάζει. Να αποφασίσει να κυβερνήσει, αντί να χρονοτριβεί. Να δράσει, αντί να προσπαθεί να οργανώσει μια τεχνητή συμφιλίωση με την αντιπολίτευση.

Διανύσαμε άλλη μια χρονιά που είδε τις φορολογικές αυξήσεις και τους εισφορές να εξακολουθούν να επιδρούν αρνητικά στην εργασία των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ένα έτος κατά το οποίο η αύξηση του αριθμού των ανέργων συνέχισε να αποδυναμώνει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών και οικονομικών επιλογών που οδηγούν την Ελλάδα σε πλήρες αδιέξοδο. Εκατομμύρια Ελλήνων αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και περιφρονημένοι από τις πολιτικές επιλογές που αγνοούν τις βασικές αξίες της Δημοκρατίας: την εργασία, την προσπάθεια, η δικαιοσύνη.


Τελικά, δεν μπορούμε παρά μόνο να απευθύνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, σε κάθε έναν ξεχωριστά και σε όλους μαζί, τις θερμότερες και πιο ειλικρινείς ευχές για υγεία, ευτυχία και επιτυχία για το νέο έτος 2016, μια χρονιά που θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά, ώστε να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη της χώρας για το μέλλον των παιδιών μας και της Ελλάδας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...