Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Yπογράφτηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για την εύρυθμη λειτουργία της λίμνης Κερκίνης


Ο Κώδικας Δεοντολογίας εύρυθμης άσκησης οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης υπογράφηκε την Πέμπτη 21/01/2016  στο Διοικητήριο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών , τους δημάρχους Σιντικής και Ηράκλειας,  τις Κοινοπραξίες λεμβούχων Κερκίνης και Λιθοτόπου και το Cluster επαγγελματιών Κερκίνης.

  Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης η σύνταξη και η υπογραφή του Κώδικα είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της διαβούλευσης που ξεκίνησε πριν από μήνες με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με σκοπό να ασκούνται εύρυθμα οι διάφορες οικοτουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή ( πλόες, άλογα, jeep 4X4 κλπ) και να προστατεύεται ο υγρότοπος, τόσο από οικολογική, όσο και από άποψη συμπεριφορών, τουριστικής συνείδησης, νομιμότητας, ειρηνικής και πολιτισμένης επαγγελματικής συνύπαρξης.
  «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συνεργασία  με όλους τους εμπλεκόμενους κατέληξε στην σύνταξη αυτού του Κώδικα Δεοντολογίας. Όλοι επιθυμούμε να μην υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης και όλα να λειτουργούν με στόχο την ανάδειξή της και την προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε στην τήρηση αυτού του Κώδικα» επισήμανε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
             «Αιχμή του δόρατος» για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής χαρακτήρισε τη λίμνη Κερκίνη ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, επισημαίνοντας τη μείζονα σημασία  του Κώδικα Δεοντολογίας. Παράλληλα τόνισε πως από την πλευρά του δήμου θα τεθεί αμέσως σε ισχύ και θα εξελιχθεί με όλες τις απαιτούμενες βελτιώσεις που ενδεχομένως θα χρειαστούν.
            Την εκτίμησή του πως τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας θα είναι πολύ καλά και μ ΄αυτόν τον τρόπο θα αμβλυνθούν προβλήματα που είχαν ανακύψει όλο το προηγούμενο διάστημα, εξέφρασε και ο δήμαρχος Ηράκλειας. Ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης τόνισε την ανάγκη να τηρηθεί πιστά ο Κώδικας από όλους τους εμπλεκομένους και παράλληλα κάλεσε τους επαγγελματίες της περιοχής να προσφέρουν ακόμη περισσότερο τις εθελοντικές τους υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία όλων όσοι σχετίζονται με τη λίμνη.  
  Την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Κώδικα Δεοντολογίας επισήμανε και ο  επιχειρηματίας Γιάννης Ρέκλος ο οποίος τόνισε πως με την εφαρμογή του θα ξεπεραστούν σοβαρά θέματα και δυσλειτουργίες στη λίμνη Κερκίνη. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών για τις εργασίες που προσέφερε στη σύνταξη του Κώδικα.
Τέλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας θα ισχύει παράλληλα και συμπληρωματικά με τον συνταχθέντα από το Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κερκίνης και ευρισκόμενο ήδη σε ισχύ «Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου λίμνης Κερκίνης».

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...