Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πανσερραϊκή συγκέντρωση αγροτών και επαγγελματιών στον ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ στις 27/01/2016

Συγκλονιστική συμπαράσταση της σερραϊκής κοινωνίας στον αγώνα των αγροτών 

«Νέκρωσε» η σερραϊκή αγορά «Βούλιαξε» ο Προμαχώνας…


Φορείς και ιεράρχες κοντά στους αγρότες  


Κοντά στους αγρότες γι α μια κόμη φορά βρέθηκε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε:«Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και η Εκκλησία στηρίζει ηθικά αυτόν τον αγώνα. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια και την κινητοποίηση αυτή, γιατί μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται . Εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και από τις δύο πλευρές»


Δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους και οι δήμαρχοιΒισαλτίας , Ηράκλειας και Σερρών και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός και Παναγιώτης Σπυρόπουλος .Η δήμαρχος Βισαλτίας ,Αγνή Δουβίτσα, δήλωσε «Ο ΔήμοςΒισαλτίας είναι ένας καθαρά αγροτικός Δήμος. Ήδη, με τις περσινές πλημμύρες, αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και τώρα έρχεται και το ασφαλιστικό για να μας αποτελειώσει. Ο Νομός Σερρών είναι πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων πανελλαδικά. Οι Κυβερνώντες πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι όλες οι κοινωνικές τάξεις είναι ενωμένες και να αλλάξουν την ρότα τους». Ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηράκλειας ,ανέφερε «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών, αλλά και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών που είναι η κινητήριος δύναμη του τόπου μας. Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και πρέπει να τα διεκδικήσουν». Ενώ από την πλευρά ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σημείωσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Απαιτούμε την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης και την έναρξη διαλόγου από την αρχή. Δανείσαμε ένα λεωφορείο στους επαγγελματίες προκειμένου να μεταφερθούν στον Προμαχώνα και κλείσαμε τον Δήμο για να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να έρθουν στον Προμαχώνα και να στηρίξουν τους αγρότες»  

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών,Χρήστος Μέγκλας , από νωρίς το πρωίβρέθηκε στο χώρο της κινητοποίησης δήλωσε «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών γιατί αυτοί στηρίζουν τα μαγαζιά και την αγορά μας. Η Κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί τα μέτρα που προτείνει, γιατί θα είναι ισχυρό πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα και την αγορά».

Ικανοποίηση από τους αγρότες 

Την ικανοποίησή τους από την συμπαράσταση των συμπατριωτών τους δήλωσαν στη « Σ» οι αγρότες .Ο Γιάννης Τουρτούραςανέφερε «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε στο πλευρό των αγροτών όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Αν θέλουμε μία χώρα να παράγει και να δώσουμε χρήματα στα ταμεία, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους τομείς που συμβάλουν στο ΑΕΠ της χώρας. Μην πραγματοποιήσουν μία γενοκτονία του πρωτογενούς τομέα. Εμείς θα συνεχίσουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και πρέπει να το καταλάβει αυτό το Μαξίμου. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αρκεί να είναι και η Κυβέρνηση».

«Σήμερα, όλοι βρίσκονται στον Προμαχώνα. Σύλλογοι, φορείς, επαγγελματίες και έμποροί. Είναι μία πρωτόγνωρη κινητοποίηση. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και συμπαραστέκεται στους αγρότες» δήλωσε ο Ανέστης Κεμανιτζόγλου.
Ο Νίκος Τσουλχάς, τόνισε «Ο κόσμος σήμερα είναι δίπλα στον αγρότη και μαζί θα αντιμετωπίσουμε την ταφόπλακα που έρχεται. Παρακολούθησα χθες τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και απογοητεύτηκα. Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Δεν άκουσα προτάσεις και λύσεις. Πρόκειται για τις ζωές και την επιβίωση μας»
Ο Ιωάννης Γιουμούκης,από τονΑχινό που διαμένει στην Ελβετία δήλωσε «Ζω 37 χρόνια στην Ελβετία. Στην Ελβετία, το κράτος πριμοδοτεί πολύ τους αγρότες και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί τους. Αυτό το χάλι που επικρατεί στην Ελλάδα, με την εξαθλίωση του Έλληνα αγρότη πραγματικά με θλίβει. Χρειάζεται μεγάλη συμπαράσταση στους αγρότες»

Πηγή: http://e-simerini.com  και epiloges.tv
 
 
 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...