Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Σέρρες - 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ “School Music Festival”


 Ολοκληρώθηκε το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ “School Music Festival” του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο θερινό θεατράκι του Δήμου, το οποίο κυριολεκτικά κατακλύστηκε από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και δημότες.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολικά μουσικά σχήματα που απαρτίζονταν από 112 μαθητές που με την μουσική τους πλημμύρισαν το θερινό θεατράκι με ήχους από παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, σύγχρονη, jazz, pop, Rnb και ροκ μουσική. . Το school Music Festival αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, μιας και διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο να αναδείξει το μουσικό δυναμικό των σχολείων και να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.  
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελούνταν από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βίνια Τσόπελα, τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Νικόλαο Τασόπουλο και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σερρών Δημήτριο Παπαϊωακείμ, οι οποίοι βοήθησαν να αποκτήσει το φεστιβάλ διαγωνιστικό χαρακτήρα και να συνδεθεί με τον τρόπο αυτό το μουσικό δυναμικό των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας. Να σημειωθεί πως υπήρχε και διαγωνιστικό μέρος στο οποίο απενεμήθησαν τρία σημαντικά βραβεία.

(ΦΩΤΟ: ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ)

Το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Ιουνίου στη Νιγρίτα Σερρών, με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος στις 18...