Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2018» ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, «ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ» ΓΙΑ 36η ΧΡΟΝΙΑ

Ο «Μαθητόκοσμος»το ετήσιο πολιτιστικό πανηγύρι «άνοιξε τα φτερά του», για 36η χρονιά, για να αγκαλιάσει τις προσπάθειες εκατοντάδων μαθητών, Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού Σερρών, που θα παρουσιάσουν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Ο 36ος «Μαθητόκοσμος», ξεκίνησε στην αίθουσα « Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ,την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, και θα ολοκληρωθεί ήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου 2018. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του παρουσιάζονται μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό ,θεατρικά έργα, μουσικές χορωδίες, τεχνολογίες και ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στο « Μαθητόκοσμο » συμμετέχουν  50 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία από την πόλη και την Περιφέρεια των Σερρών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Πασχάλης Στεφάνου, σε δηλώσεις στη «Σ» ,τόνισε «Ο Μαθητόκοσμος, το ετήσιο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών, για 36η χρονιά, ανελλιπώς στα πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών, με εργασίες των μαθητών μας που και φέτος θα καταπλήξουν και τους γονείς και όλους όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Στον Μαθητόκοσμο 2018, παρουσιάζεται μέρος της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και είναι εκπληκτικές ,πιστεύω ότι ο θεσμός ο οποίος έχει στεριώσει να συνεχιστεί γι πολλά- πολλά χρόνια»
« Συμμετέχουν περίπου 50 σχολεία μεταξύ των οποίων 6 νηπιαγωγεία από όλο το νομό. Τα παιδιά είναι χαρούμενα, είναι ενθουσιασμένα, είναι συγκινητικό να βλέπουμε να τα φέρνουν οι γονείς τους.  Συμμετέχουν πέντε χιλιάδες παιδιά ,η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ κατακλύζεται από παιδιά και γονείς κάθε μέρα»σημείωσε ο κ. Στεφάνου.
Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Μαθητόκοσμος 2018» έγινε την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ώρα 18.30,παρουσία του εκπροσώπου του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, της βουλευτή Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών ,Ιωάννη Μωυσιάδη του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, των  περιφερειακών συμβούλων Αθανασίου Μασλαρινού και Αθανασίου Μπασδάνη, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου, του ταμία και υπεύθυνου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Μάνου Ανδρουλάκη, του προέδρου του Ν.Τ. Σερρών ΑΔΕΔΥ, Κώστα Στρίκα, σχολικών συμβούλων,  διευθυντών σχολείων, δασκάλων, μαθητών, γονέων.
Την έναρξη των εκδηλώσεων  έκανε ο ταμίας, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Δ.Ο.Ε, Μάνος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του επιβράβευσε όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση του Μαθητόκοσμου και ευχήθηκε τέτοιου είδους και επιπέδου εκδηλώσεις –θεσμοί να καθιερωθούν και αλλού.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο  δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος και ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου κ. Πασχάλης Στεφάνου.
Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, βραβεύτηκαν για εξαίρετες πράξεις και διακρίσεις οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών, Νηπιαγωγείου Παραλιμνίου και 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.  
Σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στον Μαθητόκοσμο 2018, απονέμεται δίπλωμα από τον διοργανωτή Σύλλογο προς ανάμνηση της συμμετοχής τους στο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών
Οι μουσικές, χορευτικές παραστάσεις σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό , θεατρικά, χορωδίες τεχνολογίες ,ταινίες μικρού μήκους, ρομποτική με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου καθώς και περιβαλλοντικών προβλημάτων πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο ενώ στην είσοδο του εκτίθενται έργα των μαθητών, δημιουργίες καλλιτεχνικές πραγματικά εκπληκτικές.
Δήμητρα Μετόκη
Πηγή : e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...