Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2019»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2019»,οι ετήσιες  εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην μνήμη του Αγίου Πολύκαρπου, προστάτη της Αδελφότητας.

Τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2019», συνδιοργανώθηκαν  από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», και την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας –Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ),ενώ τελούσαν  υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου  Μαρτίου 2019  στην πόλη των Σερρών.
Το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Σερρών τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία,  ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου συνεπικουρούμενος από ιερείς της Μητρόπολης,   εις μνήμην του Αγίου Πολύκαρπου ,Επισκόπου Σμύρνης και προστάτου της Αδελφότητας.
Το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων Παλαιού Ορφέα Σερρών σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του  21ου τόμου της Μικρασιατικής Σπίθας από τους : Ζήση Μητλιάγκα, π.Δήμαρχο Σερρών ,φιλόλογο, Αθανάσιο Κανλήπ.Γυμνασιάρχη ,φιλόλογο μέλος της συντακτικής επιτροπής και Ολυμπία Παχαδίρογλου, φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητας που  ανάγνωσε κείμενα.
Ιδιαίτερα συγκινητική και ζεστή  η στιγμή που έγινε η Απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλους όσοι συνέβαλαν στην συνέχεια της έκδοσης της Μικρασιατικής Σπίθας, που βοήθησαν στην  έκδοση του 21ου τόμου της Μικρασιατικής Σπίθας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ευχαριστεί θερμά όλους όσοι στήριξαν τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2019» .Θερμές ευχαριστίες στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, στον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, στον  πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή και στο διοικητικό της συμβούλιο, στους υπεύθυνους της αίθουσας «Ορφέα», π. Αναστάσιο Καμπουρίδη» και π. Διονύσιο Ιωαννίδη, στους  ιερείς  του ιερού  Ναού Τιμίου Σταυρού, στον πρόεδρο του Συλλόγου «Ορφέας Σερρών», κ. Χαράλαμπο Φώτογλου, στην βιομηχανία αναψυκτικών ΝΕΚΤΑΡ και στον πρόεδρο της  Γιώργο Κουρτίδη, στο ανθοπωλείο Λαζαρίδη, για την στήριξη που παρείχαν και συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση  της όμορφης εκδήλωσης .
Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλους τους Σερραίους που τίμησαν με την παρουσία τους τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2019» τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση, όσο και στην εκδήλωση στον Ορφέα.Μεταξύ αυτών τον  σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, την πρώην υφυπουργό και βουλευτή Σερρών των ΑΝΕΛ, κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, τους βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας  κ.Κώστα Καραμανλή και κ.Φωτεινή Αραμπατζή,της ΔΗΣΥ κ. Μιχάλη Τζελέπη, τον αντιπεριφερειάρχη  Σερρών, κ.Γιάννη Μωυσιάδη, τον δήμαρχο Σερρών,κ.Πέτρο Αγγελίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ.Αθανάσιο Μασλαρινό, τον διοικητή της Τροχαίας Σερρών κ. Τσομπανούδη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Θέοφιλο Λεονταρίδη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σερρών, κ.Στέφανο Φωτιάδη, τον πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών κ.Βασίλη Παπαβασιλείου,τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΏΝ Κ. Δημήτρη Τσαλίκογλου, τον πρώην νομάρχη κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου,τον πρώην δήμαρχο Ζήση Μητλιάγκα, τον πρώην δήμαρχο Σιδηροκάστρου κ. Απόστολο  Καρύδα, τον ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιάννη Μετόκη, τον διευθυντή της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ,κ. Βασίλη Μετόκη,  τους υποψηφίους δημάρχους  Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και  κ.Αριάδνη Παπαφωτίου, τους δημοτικούς σύμβουλους, τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους, τους πρόεδρους και τους εκπρόσωπους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, τους φίλους  και τα μέλη της Αδελφότητας.
Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε πιστοί στο δρόμο της παράδοσης και του πολιτισμού

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...