Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Τελετή απονομής βεβαιώσεων σε Εκπαιδευτές Ενηλίκων

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 η τελετή απονομής βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες των τμημάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03/03/2019 στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

 
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και πλούσια δράση του ΚΕΔΙΒΙΜ2 και ευχήθηκε στους 120 που  ολοκλήρωσαν τα σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων  καλή σταδιοδρομία στο νέο τους ξεκίνημα ως εκπαιδευτές ενηλίκων.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΔΙΒΙΜ 2 Παναγιώτης Σπυρόπουλος χαιρέτησε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Επιπλέον, κάνοντας έναν απολογισμό για το 2018 τόνισε πως ήταν μία χρονιά εποικοδομητική, γεμάτη με εξωστρεφείς δραστηριότητες και συνεργασίες με πλήθος εγχώριων φορέων αλλά και φορέων του εξωτερικού. Επίσης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να συμβάλλουν ενωμένοι , με σύμπνοια και αλληλεγγύη , μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν, στην δημιουργία ενός στέρεου εκπαιδευτικού οικοδομήματος που θα συνεχίσει να δίνει ώθηση και προοπτικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.   
Ο διευθυντής του ΚΕΔΙΒΙΜ Γιώργος Αραπάκης μετά τον χαιρετισμό του, παρουσίασε τα επικείμενα για τη νέα χρονιά προγράμματα κατάρτισης, καλώντας τους πιστοποιημένους πλέον εκπαιδευτές ενηλίκων να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά . Επίσης, παρουσίασε και τα διασυνοριακά έργα που υποβλήθηκαν και των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Life & Business Coach  Θεράπων  Φάκα, ο οποίος δίδαξε πολύ παραστατικά «Πώς να κερδίσετε το ακροατήριό σας».
 

Τους  εκπαιδευτές ενηλίκων χαιρέτησε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός. Το Δ.Σ. του ΚΕΔΙΒΙΜ 2 εκπροσώπησε ο Γιάννης Δαραβίγκας ,ο οποίος γλύκανε τους καλεσμένους τόσο με τη βασιλόπιτα όσο και με τα υπόλοιπα  εδέσματα του γνωστού αρτοποιείου. 
Ο τυχερός εκπαιδευόμενος που έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας των τμημάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων επιβραβεύτηκε με ένα τάμπλετ ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας του ΚΕΔΙΒΙΜ2 «έπεσε» στο Διοικητικό Συμβούλιο. 


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...