Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΑΓΚΑΛΙAΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ 5η SEREXPO 2019

Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη πραγματοποιήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη»
Ο κόσμος των Σερρών «αγκάλιασε» την SERΕΧΡΟ την 5η Διεθνή  Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019, με την παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή και πλήθος προσκεκλημένων.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και την επισκεψιμότητα να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση και στο νέο χώρο, ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή) το βράδυ η 5η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, με τον τίτλο «SERΕΧΡΟ 2019», ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Σερρών και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας –Περιφερειακή Ενότητα Σερρών–Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κεντρικής Μακεδονίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας; Θράκης) και με κύριο υποστηρικτή την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε πανηγυρικό κλίμα και τις ευχές της εκκλησίας άνοιξε τις πύλες της, η «SER-ΕΧΡΟ 2019», στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη. Η «SER -ΕΧΡΟ 2019», με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Περιφερεικαή Ενότητα Σερρών και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019, με την παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  κ. Κώστα Καραμανλή, την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή και πλήθος προσκεκλημένων.
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συνλειτουργούντος του μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου. Οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες  δίνοντας τις ευχές τους τόνισαν ότι η έκθεση αποτυπώνει την εικόνα του πλούτου της Σερραϊκής γης που έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει στηρίζοντας την τοπική ανάπτυξη και ζήτησε από τους εκπρόσωπους της πολιτείας να αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
Αμέσως μετά ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έλειπε λόγω ταξιδιού του στις ΗΠΑ, και το δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, κατά τον χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας για την παρουσία τους παρισταμένους, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το εγχείρημα και της 5ης Ser-Expo θα αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση και καταξίωση της Έκθεσης ως ενός από τους πλέον σημαντικούς αναπτυξιακούς θεσμούς για τον τόπο, στο χώρο του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει πάρει το Επιμελητήριο Σερρών. Τονίζοντας ότι τέσσερα χρόνια τώρα η έκθεση έχει αποκτήσει τον σεβασμό και την αναγνώριση πανελλαδικά και αναφέρθηκε στο ιστορικό των αιτημάτων του Επιμελητηρίου προς Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Ειδικές Υπηρεσίες για την παραχώρηση του Στρατοπέδου και τόνισε ότι πάγια διεκδίκηση αποτελεί η μακροχρόνια παραχώρησή του για τη δημιουργία μόνιμου επιχειρηματικού-εκθεσιακού κέντρου που θα αναδεικνύει και θα προωθεί την επιχειρηματικότητα, που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης και πολλές άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ώστε να το χαίρονται όλοι οι πολίτες, να προωθείται η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια της περιοχής. Μάλιστα, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες έδειξε πώς ήταν όλοι οι χώροι του πριν και μετά την διαμόρφωσή τους για την SEREXPO. Ανέφερε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του Νομού Σερρών, δίνοντας έμφαση στις εξειδικευμένες προτάσεις του Επιμελητηρίου, σε έργα υποδομής και θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται. «Οι επιχειρηματίες έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση, ζητούν φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα βοηθά τις επενδύσεις και τη δημιουργία σταθερών & καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και θα τους επιτρέπει να ασκούν χωρίς  γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια τις δραστηριότητές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μέγκλας. Τονιζοντας ότι βασικοί πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη του Νομού είναι το Φυσικό αέριο, νέα ΒΙ.ΠΕ., γεωθερμία, αεροδρόμιο Χορτερού, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, επιχειρηματικό-εκθεσιακό κέντρο ανέλυσε τις δράσεις και τις ενέργειες του Επιμελητηρίου καθώς και τα Προγράμματα που υλοποιεί.
Καταλήγοντας ευχαρίστησε  από καρδιάς τους Συμμετέχοντες στη SEREXPO, τους Χορηγούς, το μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα στελέχη του Επιμελητηρίου & όλους τους Υποστηρικτές της SEREXPO, την συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τα Υπουργεία και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τη SEREXPO καθώς και όλες τις Αρχές, τους Δήμους και τους Φορείς που κάθε χρόνο και φέτος ακόμα περισσότερο στέκονται αρωγοί στο Επιμελητήριο.
Κατά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο κ. Κώστας Καραμανλής, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, και ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, κοινή  συνισταμένη των λόγων όλων η δέσμευσή τους ότι οι Αρχές και τα Υπουργεία των οποίων προΐστανται θα είναι αμέριστοι συμπαραστάτες του Επιμελητηρίου Σερρών στη διεξαγωγή της SEREXPO στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και τα επόμενα χρόνια, καθώς ειδικά η φετινή SEREXPO αποδεικνύει ότι σε αυτό το χώρο μπορεί να επιτυγχάνει το σκοπό της, να αποτελεί, δηλαδή, το μεγαλύτερο οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός του Νομού Σερρών. Ένα τέτοιο εγχείρημα μόνο αν αγκαλιαστεί απ’ όλους μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εν γένει ανάπτυξη του Νομού μας. 
Μετά τους χαιρετισμούς. ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της έκθεσης από  τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, την Υφυπουργό, Φωτεινή Αραμπατζή, τον Αντιπεριφειάρχη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Πρόεδρο  του Επιμελητηρίου, Χρήστο Μέγκλα. Ακολούθησε  ξενάγηση στα Περίπτερα, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά έναν-έναν τους επιχειρηματίες και τους φορείς που συμμετέχουν στη SEREXO και να τους συγχαρούν για την άρτια παρουσία του και την άριστη ποιότητα των εκθεμάτων τους.
Την τελετή των εγκαινίων της SEREXPO τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους πλήθος προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αθανάσιος Δημάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, που λόγω ταξιδιού του στην Αμερική δεν παρευρέθη, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης, όλοι οι Βουλευτές του Ν. Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κιλτίδης, η πρώην Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Διοικητής  10ου Συντάγματος Πεζικού, Κωνσταντίνος Αμασιαλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Δημήτρης Μικρός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Δημητράκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης & Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Δήμαρχοι Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, Ηράκλειας, Γιώργος Κουτσάκης, Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης,  οι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Σερρών, κ. Δημήτρης Καρυπίδης. κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς, κ.Κατερίνα Περιστέρη, κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ηλιάδης, ο Υπεύθυνος Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μερελής, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκολγου, Ο ταμίας της Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Μετόκης ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο Πρόεδρος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης και Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Βασίλης Καμπάκης, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ» κ. Βασίλης Μετόκης, ο Προϊστάμενος Κυκλοφορίας ΟΣΕ Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Τούρτας, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι φορέων, επιχειρηματίες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Τα  θερμά συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων δέχθηκαν οι διοργανωτές για την υλοποίηση του μεγάλου  όραμά τους, δηλαδή την επιτυχημένη διεξαγωγή της SEREXPO στο νέο χώρο, στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη. Την τελετή των εγκαινίων παρουσίασαν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης.   και η  Λία Μαυρίδου.
Η μέρα των εγκαινίων της έκθεσης ολοκληρώθηκε με την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή όταν στην αρχή της συναυλίας ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, παρέδωσε στον Νίκο Πορτοκάλογλου πλακέτα για τον αείμνηστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα –ο οποίος ήταν στο πρόγραμμα της SEREXPO-για να την δώσει στην οικογένεια του  πρόωρα αποβιώσαντα καλλιτέχνη. Το Σάββατο, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συναυλία  με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Πριν την εμφάνιση του αγαπημένου καλλιτέχνη ο  πάρεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστο ς Μέγκλας τίμησε με πλακέτα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για  την  αγαστή πολυετή συνεργασία και συμπαράσταση του, ενώ χθες, Κυριακή 29  Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η  τελετή λήξης και διάφορες βραβεύσεις και στις 21:00 οι εκδηλώσεις  ολοκληρώθηκαν με συναυλία της  Πάολα και του Γιώργου Παπαδόπουλου.
Επισημαίνεται ότι η «SER – ΕΧΡΟ 2019», διήρκησε από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πλήθος  παράλληλων εκδηλώσεις και διοργανώθηκαν  διάφορες άλλες δράσεις στο χώρο του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη,.
Πηγή : e-simerini.com
Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com