Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τιμώντας τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος

Εορτάστηκε με λαμπρότητα και στις Σέρρες την Κυριακή η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας»



Στο πλαίσιο του εορτασμού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18 Οκτωβρίου 2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και γιόρτασε την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στις Σέρρες στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, το πρωί της Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ημέρα όπου τιμάται η μνήμη του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καϊμακάμης και τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Κανακάρη.

Ακολούθησε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, από τον Αστυνόμο Β΄ Χρήστο Βενετίδη.

Στην ημερήσια διαταγή ο κ. Αρχηγός επισήμανε:

«Η «Ημέρα της Αστυνομίας» συνιστά το έναυσμα, για να αναλογιστούμε το βαρύ χρέος και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην Πολιτεία, στην Κοινωνία και στον πολίτη, θεμελιώνοντας μια αμφίδρομη σχέση, που ενέχει χαρακτηριστικά εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας, στην πραγματοποίηση μιας υγιούς, γόνιμης και καρποφόρας συνέργειας, καθώς και υπευθυνότητας, για την αποφασιστική βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας»

«Στη διαχρονική πορεία η προστασία του πολίτη είναι απότοκο μιας κοινής και συλλογικής προσπάθειας της Αστυνομικής Οικογένειας. Μια οικογένεια, που περιλαμβάνει όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία Προσωπικό, διάγοντας σε πλήρη σύμπνοια, συνεργασία και ομόνοια, με συμπαραστάτες συνδικαλιστικές ενώσεις, φορείς, και όσους στηρίζουν και ενισχύουν το έργο μας. Κανείς δεν περισσεύει και όλοι ενωμένοι πορευόμαστε προς τον κοινό μας στόχο, τη δημιουργία μιας Σύγχρονης Αστυνομίας για ασφαλείς πολίτες. Κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο είναι εφικτό να υπερκεραστεί, αναλογιζόμενοι το εθνικό και κοινωνικό μας χρέος, με οδηγό μας πάντα τον Προστάτη Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, υψώνοντας κάστρα υπομονής, προσήλωσης, δικαιοσύνης, αλήθειας και αγάπης προς το συμπολίτη μας, που μας χρειάζεται, που πιστεύει σε εμάς, που μας θέλει δίπλα του».

Η κ. Φρειδερίκη, σύζυγος συνταξιούχου αστυνομικού ανάγνωσε ποίημα που του αφιέρωσε σε όλους τους αστυνομικούς εν ενεργεία, συνταξιούχους αλλά και σε αυτούς που έφυγαν από την ζωή εν ώρα εργασίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών οι βουλευτές Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κώστας Μπούμπας, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρώην νομάρχης Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Δημήτρης Μικρός, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης, ο εκπρόσωπος του διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ», Αλέξανδρος Ξανθόπουλος δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας, άντρες και γυναίκες της αστυνομίας, απόστρατοι της αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και πολλοί Σερραίοι. Ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αστυνομίας Σερρών .

Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Δημήτρης Μικρός, δίνοντας τις ευχές του, τόνισε «Εύχομαι σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών υγεία, οικονομική και ατομική να μας προστατεύει ο προστάτης μας Άγιος Αρτέμιος και μεις με την σειρά μας να προστατεύουμε τους πολίτες της πόλης και όλων του νομού»

«Το έργο της Αστυνομίας ήταν πάντα δύσκολο προσπαθούμε και μεις να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη έχουν εξελιχθεί και τα μέσα μας, βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Να γνωρίζει ο κόσμο ότι είμαστε δίπλα του οποιανδήποτε στιγμή και ώρα. Τα προβλήματα πάντα υπήρχαν αλλά με την βούληση και την θέληση των συναδέλφων τα καλύπτουμε και καταφέρνουμε στο μέτρο του δυνατού και όσο μπορούμε», συμπλήρωσε ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής, δήλωσε «Γιορτάζουμε και τιμούμε την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έκανε παρόμοιο λειτούργημα με αυτό που κάνουμε και μεις σήμερα. Να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους ,χρόνια πολλά να είναι καλά αυτοί και οι οικογένειές τους. Και να ευχηθούμε ο μακρύς κατάλογος των νεκρών εν ώρα υπηρεσίας να μην αυξηθεί ούτε κατά ένα άτομο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομίας, Ιωάννης Μαραγκοτίδης, ανέφερε «Ευχόμαστε χρόνια πολλά και υγεία σε όλους τους ενεργούς αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο , καθώς και στις οικογένειές τους να τους χαίρονται και να τους βλέπουν να επιστρέφουν στο σπίτι τους»

Ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπα, δήλωσε «Ο Άγιος Αρτέμιος ,προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, με την θεία χάρη του ,την αύρα και την αγιοσύνη του να προστατεύει την Ελληνική Αστυνομία. Το έργο της Αστυνομίας είναι πολύ σημαντικό, είναι δύσκολο, είναι ένα κοινωνικό έργο που πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη για να τον προστατεύσει. Σήμερα ο αστυνομικός πρέπει να είναι εξειδικευμένος στην νέα τεχνολογία με τις νέες μεθόδους κατά της εγκληματικότητας οπότε πρέπει να είναι άρτια εξοπλισμένος. Βέβαια η πολιτεία θα πρέπει να είναι αρωγός, να βοηθά, να είναι καλά αμειβόμενος και όλο το εικοσιτετράωρο να είναι στο προσκεφάλι του πολίτη. Οι εποχές που βιώνουμε είναι δύσκολες, υπάρχει αλλοίωση του πληθυσμού με την παράνομη εισβολή που γίνεται, με αυτή την λαθροεισβολή από ανθρώπους από αγνώστου πατρότητας και προέλευσης. Οπότε πολλώ δε μάλλω τώρα ο αστυνομικός θα πρέπει να είναι στις επάλξεις προκειμένου να προστατεύσει τον πολίτη. Πρέπει να υπάρχει κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στον αστυνομικό και στον πολίτη, προκειμένου να διευκολύνεται το έργο του αστυνομικού αλλά και ο πολίτης να αισθάνεται σιγουριά ότι ζει σε ένα οργανωμένο κράτος. Η ελληνική αστυνομία είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να την βοηθήσουμε».

Στο πλαίσιο του εορτασμού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18 Οκτωβρίου 2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.



Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com



Πηγή : e-simerini.com/a/