Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Με επιτυχία η ημερίδα του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών για την ψυχική υγεία – Βίντεο

«Προαγωγή ψυχικής υγείας & πρόληψη αυτοκτονιών» ήταν ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώθηκε χθες, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, απ’ το Σύλλογο Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών.
Η ημερίδα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η οποία γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου, και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, ενώ αποτέλεσε συνδιοργάνωση τεσσάρων φορέων: του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Το Δήμο Σερρών, εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.
Η Πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, Λένα Νομίδου, μιλώντας στην κάμερα του serrespost.gr, δήλωσε πως η πρόληψη των αυτοκτονιών, είναι ένα θέμα καυτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Νομός Σερρών είναι πολύ ευάλωτος στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς το τελευταίο δίμηνο είχαμε επτά αυτοκτονίες. Η λύση όπως τόνισε η κυρία Νομίδου θα έρθει μέσα από την σωστή και τακτική ενημέρωση.


serrespost.gr