Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι μνηστήρες για τις «γαλάζιες» λίστες


Μπορεί η Ελληνική οικονομία να βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή ωστόσο στο μυαλό του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά δεν βρίσκεται τίποτε άλλο από τις ερχόμενες εκλογές. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνεδρίαση του κόμματος εξέφρασε την βεβαιότητά του (;) για διενέργεια εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο, κίνηση εξάλλου που είδαμε να κάνει και τον περασμένο Νοέμβριο, ζητώντας εκλογές τον Ιανουάριο.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και τα στελέχη της Συγγρού όπου τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος έχουν ήδη ξεκινήσει την εκλογική προετοιμάσια βάζοντας ως στόχο την πλήρη κινητοποίηση του κόμματος σε χρονικό διάστημα 15 ημερών, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη ενημέρωση.
Όπως ήταν φυσικό το γεγονός δεν άφησε ασυγκίνητη και την περιφέρεια, με τα τοπικά γαλάζια στελέχη να έχουν ήδη καταθέσει ανεπίσημα -εδώ και καιρό- τις υποψηφιότητές τους για συμμετοχή στις γαλάζιες λίστες.
Στις Σέρρες άκαιρο θεωρείται το σενάριο της υποψηφιότητας που θέλει τον υιό του πρώην Υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή να θέτει υποψηφιότητα. Στη λίστα εκτός από τους σημερινούς βουλευτές (Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Καρυπίδη Αναστάσιο και Θεόφιλο Λεονταρίδη) μία θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο διεκδικεί ο νυν Πρόεδρος Κώστας Στάγκος, ενώ πιθανή είναι και η συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Αθανάσιου Μασλαρινού και Αθανάσιου Μπασδάνη των οποίων τα ονόματα ακούγονται από το καλοκαίρι.
Ωστόσο σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται και το τοπικό ΛΑΟΣ με πρώην Βουλευτές της ΝΔ να δείχνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στις λίστες του κόμματος.
Αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστα Μπούμπα στο ΛΑΟΣ, γεγονός την μετακόμιση του δημοσιογράφου από το Δίαυλο Ροδολίβους στο Τηλεάστυ.
O σκεπτικός

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...