Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Νέα Δημοκρατία: Οι διαγραφές «φούντωσαν» το ενδιαφέρον


Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο των Σερρών «μαγνητίζει» δεκάδες υποψηφίους που κατέθεσαν αιτήσεις και βιογραφικά
Ο προγραμματισμός του κόμματος προβλέπει ετοιμότητα για εκλογές μέσα στον Απρίλιο, ενώ ήδη η κεντρική οργάνωση εξετάζει 850 βιογραφικά στελεχών που είτε ενδιαφέρονται είτε έχουν προταθεί να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Σε περιοχές μάλιστα όπου μετά τις διαγραφές η ΝΔ έμεινε «ορφανή» από κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, το ενδιαφέρον αυξήθηκε.
Χαρακτηριστική περίπτωση οι Σέρρες, όπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ -αλλά και στα κεντρικά της Συγγρού- αμέσως μετά τη διαγραφή των τριών τοπικών βουλευτών Θεόφιλου Λεονταρίδη, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και Τάσου Καριπίδη κατέφθασαν δεκάδες αιτήσεις και βιογραφικά στελεχών που θέλουν να είναι υποψήφιοι. Άλλωστε οι Σέρρες, εκτός από γενέτειρα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, θεωρείται γαλάζιο προπύργιο, με το κόμμα να συγκεντρώνει από τα υψηλότερα ποσοστά του σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ενδιαφέρον προκαλούν στις Σέρρες οι συζητήσεις για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο που αναφέρουν και το όνομα της Φωτεινής Αραμπατζή. Ανάλογη συζήτηση για υποψηφιότητά της είχε γίνει και στο παρελθόν, αν και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ότι η κ. Αραμπατζή είναι σύζυγος του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.
Υποψηφιότητα Καραμνλή;
Στις Σέρρες έχουν επανέλθει οι συζητήσεις και για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή και ξάδελφος του συνονόματού του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και δεν θα υπάρξει δυσκολία για να κλείσει το ψηφοδέλτιο. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι του τέως προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Στάγκου, του πρώην βουλευτή Κώστα Τσιπλάκη, του πολιτευτή Στάθη Πανταζή, των περιφερειακών συμβούλων Σάκη Μασλαρινού, Θανάση Μπασδάνη και Νίκου Σφελινιώτη, του προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σερρών Δημήτρη Γκολέμη, του στελέχους του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρου Μάμαλη, του μέλος της ΝΟΔΕ Σωτηρίας Πάνου, της πρώην δημάρχου Νιγρίτας Αγγελικής Μήκα, της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτας Καλώτα, του γιατρού Μενέλαου Βλάχβεη, της Μαρίας Καλαϊτζίδου, κόρης του πρώην βουλευτή Χρήστου Καλαϊτζίδη, του πρώην δημάρχου Σερρών Γιάννη Βλάχου, του πρώην δημάρχου Κερκίνης Ιάκωβου Ιακωβίδη, των δικηγόρων Αλέξανδρου Παρασκευιώτη, Γιώργου και Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του πρώην δημάρχου Αλιστράτης Γιώργου Μαδεμλή, του πολιτικού μηχανικού Φίλιππου Αναστασιάδη, του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Γιώργου Τσιμερίκα κ.ά.
http://www.myserres.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...