Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση της ελληνίδας δημιουργού Λίζας Σωτίλη

Εγκαινιάσθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη η έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης ελληνίδας δημιουργού Λίζας Σωτίλη, η οποία φιλοξενείται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την Εταιρεία Μελέτης και Ερευνας της Ιστορίας των Σερρών.

          Σε μια εκδήλωση με έντονη την συγκίνηση, την ιστορική αναφορά στις Σέρρες, τον παππού της καλλιτέχνιδας απελευθερωτή των Σερρών Ναπολέοντα Σωτίλη και το σπουδαίο εικαστικό έργο της κυρίας Σωτίλη, το πλήθος των επισκεπτών απόλαυσε την υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

                    Μίλησε ο επιμελητής της έκθεσης κ. Πιέρ Καλουσιάν Βελουσιώτης και η κορυφαία Ιταλίδα ιστορικός τέχνης κ.Τζοβάνα Ντιέλα Κιέζα που αναφέρθηκαν στο πολύπλευρο έργο της Λίζας Σωτίλη και στη σημαντική καλλιτεχνική της πορεία, τόσο από την περίοδο συνεργασίας με τον Giorgio De Chirico, όσο και στη συνέχεια με πολλές εκθέσεις σε διάφορες χώρες και μουσεία.

         Στη σημασία της διοργάνωσης για τις Σέρρες αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οργανωτικά από την Π.Ε. και συντονιστής της διοργάνωσης κ. Βασίλης Βαφειάδης.

          Η καλλιτέχνης κα. Σωτίλη, παίρνοντας το λόγο,  με έκδηλη συγκίνηση αναφέρθηκε στις μνήμες από τον παππού της και στις παρακαταθήκες του, που αποτελούν για την ίδια όπως ανέφερε «αξιακές αρχές και πυξίδα, ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα περνά δύσκολες μέρες”.Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ανταπόκριση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. αλλά και την υψηλού επιπέδου προετοιμασία, επιμέλεια και παρουσίαση της έκθεσης.

         Στην άρτια παρουσίαση του έργου της Λίζας Σωτίλη καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της επιμελήτριας και συντηρήτριας του Μουσείου Μπενάκη κας Ελευθερίας Γκούφα, καθώς και της συνεργάτριας του Γραφείου Πολιτισμού της Π.Ε. Σερρών κας Δάφνης Ψαρρά.

         Η έκθεση θα φιλοξενείται στον 4ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2013 και θα είναι ανοικτή για το κοινό με το εξής πρόγραμμα:

Μέχρι 20 Ιουλίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00

Από 21 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινές ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και για “γκρουπ” μετά από τηλεφωνική συνεννόηση (23210-98550 & 55 Βιβλιοθήκη)

 Φωτογραφίες εδώ

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...