Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανοί μαθητές στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης σε μαθητές από την Ουκρανία που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο νομό Σερρών, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος ανταλλαγής που υλοποιεί το 4ο λύκειο της πόλης των Σερρών. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, αλλά και τον  διευθυντή του 4ου λυκείου κ. Αλιμπράντη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Γιάννη Μωυσιάδη για την εμπειρία της φιλοξενίας τους στις Σέρρες.


Τα παιδιά εμφανίστηκαν ενθουσιασμένα, καθώς όπως είπαν, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια νέα, εντελώς διαφορετική κουλτούρα και να κάνουν νέους φίλους. Παράλληλα επισήμαναν πως οι Σερραίοι δικαιώνουν τη φήμη για την άριστη ελληνική φιλοξενία, αφού όλοι τους έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους αυτές τις ημέρες που βρίσκονται εδώ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών στις Σέρρες και επισήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων προγραμμάτων   καθώς βοηθούν τους λαούς να έρθουν πιο κοντά. Επιπλέον, τόνισε πως η πόρτα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα είναι πάντα ανοιχτή και για νέες επισκέψεις στο μέλλον, ώστε να οικοδομηθεί μια ουσιαστική σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας.Οι μαθητές αναχώρησαν λαμβάνοντας ενημερωτικό τουριστικό υλικό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, υπεύθυνο για θέματα τουρισμού, Αθανάσιο Μασλαρινό. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...