Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Σερρών "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΞΕΝΙΑ". ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Με την παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά» πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για τη νέα πολιτιστική περίοδο του Συλλόγου Θεσσαλών.
Ο αγιασμός έγινε με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στα τμήματα του Συλλόγου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου, στην οδό δυτικής Θράκης στις Σέρρες- «Πρωτόγνωρες δράσεις για το νομό Σερρών», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γκέκας
Με την παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά», πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για τη νέα πολιτιστική περίοδο. Το απόγευμα της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στα τμήματα του Συλλόγου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου, στην οδό δυτικής Θράκηςστις Σέρρες.
Εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον αγιασμό τέλεσε ο π. Θωμάς Τσιάγκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη κ. Θεολόγου για καλή και δημιουργική χρονιά. Ο πρόεδρος Ν. Σερρών Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά», Παναγιώτης Γκέκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου , που στηρίζουν τις δράσεις της και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτές .

Παναγιώτης Γκέκας: «Πρωτόγνωρεςδράσεις για το νομό Σερρών»
Κάνοντας δηλώσεις στη «Σ», ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γκέκας, ανέφερε: «Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, όπως όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι έτσι και μεις σε συνεννόηση με την εκκλησία αποφασίσαμε να κάνουμε σήμερα τον αγιασμό του χώρουμας γιατην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής πολιτιστικούς περιόδου»
« Με απόφαση του διοικητικού συλλόγου ,ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και προσχωρούμε σε πρωτόγνωρες και πρωτότυπες –αν θέλετε- δράσεις .Υπήρχε έναπολύ ζωηρό ενδιαφέρον από εθελοντές –εθελόντριες του Συλλόγου μα ς, ειδικούς επιστήμονες και έτσι προχωρήσαμε στην δημιουργία πρωτοπόρων τμημάτων. Είναι πρωτόγνωρεςδράσεις για το νομό Σερρών» τόνισεο κ. Γκέκας.
Τα πρωτοπόρα τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Γκέκα,θα λειτουργήσουν από τις 31 Οκτωβρίου 2016 και είναι τα εξής :
-Μουσικοκινησιολογίας για βρέφη ηλικίας 4 έως 30 μηνών, υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Χαραλάμπους.
-Συνδυασμού Μουσικής- Ζωγραφικής από τους Μαέστρους Χρωμάτων, για παιδιά 5-12 ετών. Διδασκαλία Σοφία Χαραλάμπους και Δημήτρης Μπραϊκίδης .
-Αναγνωστικών εμψυχώσεων & παιχνιδιών φιλαναγνωσίας, για παιδιά νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού, υπό τη Δ/νση της φιλολόγου Αγγελικής Κεφαλά.
-Σύγχρονης γυμναστικής ZUMBA , με υπεύθυνη εκπαιδεύτρια, την Βιβή Σαράφη.
« Έχουμε ευαισθησία προς τα παιδιά για αυτό επιδιώξαμε να δημιουργήσαμεαυτά τα τμήματα, κάνουμε μια προσπάθεια , έναν αγώνα ,καλούμε τον κόσμο να εμπιστευτεί τους δασκάλους μας, τον Σύλλογό μας» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά»
Επισημαίνεται ότι στοΣύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά», λειτουργούν τμήματα χορευτικά, ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων) και παιδικό.
« Θα συμμετέχουμε σε άλλες τις δράσεις που θα γίνονται μέσα στην χρονιά. Εκείνο που έχουμε προγραμματίσει και είναι δεδομένο , να εκπληρώσουμε ένα τάμα που έχουμε προς την Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς που είναι η προστάτιδά του Συλλόγου μας ,να κάνουμε μια μονοήμερη εκδρομή στις 30 Οκτωβρίου 2016 , στο μοναστήρι»κατέληξε ο κ. Γκέκας.

Στον αγιασμό παρέστησανο τέως αναπληρωτής υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός,η συνιδιοκτήτρια της «Σ», δημοσιογράφος, Δήμητρα Μετόκη, εκ μέρους του Συλλόγου Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος», η πρόεδρος Γιάννα Βέρου και το μέλος Στέργιος Γαλάνης, εκ μέρους της Αδελφότητας ΜικρασιατώνΝ. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος» η έφορος Γαστρονομίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Μαριάνθη Μήτσιου και η έφορος Λαογραφίας και Βιβλιοθήκης, Σοφία (Σίσυ) Μπιτζίδου, η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Σοφία Καλογραιάκη,μέλη του Συλλόγου και πολλοί άλλοι.
Εγγραφές για μονοήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς
Να ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τηνμονοήμερη εκδρομή που θα γίνειτην Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς, πάνω από τον Αλμυρό Βόλου. Το πρόγραμμα εκτός από την επίσκεψη στο μοναστήρι περιλαμβάνειξενάγηση στο Πανελλαδικά γνωστό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Σούρπη του Αλμυρού και κατάλυση στον πανέμορφο Βόλο, για κατά βούληση περιήγηση και γεύμα στα φημισμένα τσιπουράδικά του. Η αναχώρηση από Σέρρες θα είναι στις6:00 π.μ.μπροστά απότην Νομαρχία και ηεπιστροφή από τον Βόλο το απόγευμα στις18:30. Κόστος εκδρομής 20 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή αντιτίμου, στα ταξιδιωτικά γραφεία της Τασούλας Πέννα (Χρυσοστόμου Σμύρνης 2) και του Δημητρίου Βοζίκη-SerresTravel (Δ.Θράκης 9, έναντι του Συλλόγου ).Τηλ. επικοινωνίας συλλόγου: 6987280013 – 2321307668.


Βασίλης Μετόκης


Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...