Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2016 στο Παρίσι (VIDEO +ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για πρώτη φορά σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, τη διεθνή έκθεση SIAL 2016 που πραγματοποιηθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Parc des Expositions de Paris Nord Villepinte” στο Παρίσι από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2016, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση «εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι εμπορικοί επισκέπτες που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση SIAL για τα εκλεκτά εδέσματα και προϊόντα της μακεδονικής γης. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακολουθούμε μια συγκεκριμένη στρατηγική προβολής και προώθησης των εξαιρετικά υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, εδεσμάτων και ποτών στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστά και να προσελκύσουμε νέους αγοραστές. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έκθεση εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη δημιουργία νέων συνεργιών, αποτέλεσμα των σημαντικών επαφών που είχαν τόσο με άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις ή αλυσίδες τροφίμων που συμμετείχαν στη SIAL όσο και με αντίστοιχες εταιρίες 


του κλάδου άλλων χωρών. Η συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση SIAL εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που στόχο έχει την προώθηση ενός από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  που είναι ο τομέας της Αγροτικής Οικονομίας και αποτελεί βασική προγραμματική μας δέσμευση.  Και ξεκινάμε τον στοχευμένο αυτό προγραμματισμό ανοίγοντας ορίζοντες και δίνοντας ουσιαστική ώθηση, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν τους δίνεται εύκολα η δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιες μεγάλες κλαδικές διεθνείς διοργανώσεις». 
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της SIAL PARIS 2016, προβλήθηκε η «Μακεδονική Κουζίνα», με συνταγές που βασίζονται σε εκλεκτά παραδοσιακά υλικά και προϊόντα της μακεδονικής γης, ορισμένες από τις οποίες παρουσιάσθηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών συμμετείχαν 17 πρότυπες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Κεντρική Μακεδονίας, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην αποστολή συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός (Σέρρες) και Δημήτριος Τσιμήτρης (Πιερία), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας .









81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...