Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μπύρα "ΡΟΥΠΕΛ 1941" και προσκλήσεις στους Περιφερειακούς Συμβούλους Κεντρικής Μακεδονίας

Εν όψει της εκδήλωσης «Ρούπελ 1941. Η αναβίωση», μοιράστηκε συλλεκτικό μπουκάλι μπίρας στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Επετειακές μπίρες «Ρούπελ 1941» μοίρασε σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών της συμπολίτευσης, Θανάσης Μασλαρινός.

Η παραγωγή της συλλεκτικής μπίρας έγινε από το Σωματείο ΣΤΕΝΩΠΟΣ Οχύρωσης Μπέλλες - Αγγίστρου, σε συνεργασία με τοπική σερραϊκή ζυθοποιία.


Η επετειακή ετικέτα της μπίρας κυκλοφόρησε εν όψει της εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Δήμος Σιντικής Σερρών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενός «κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου – αναπαράστασης της μάχης και παράδοσης του οχυρού Ρούπελ (6-10 Απριλίου 1941) κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 11.30' στο οχυρό Ρούπελ, στις Σέρρες.


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΒΕ Σερρών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...