Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Χαιρετισμός στη βράβευση της πρωταθλήτριας Ελλάδας ομάδα της Ε.Π.Σ.Σερρών

Εκλεκτοί καλεσμένοι,
Σεβαστοί γονείς,
Αγαπητά παιδιά,


Έχω την τιμή να σας καλωσορίσω στη εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την βράβευση της πρωταθλήτριας Ελλάδας μεικτών ομάδων ΕΠΣ . Μια εκδήλωση που αποσκοπεί στο να τιμηθούν οι νικητές της χώρας, αυτής της κατηγορίας πρωταθλήματος, της περσινής ποδοσφαιρικής περιόδου και φυσικά στο να θυμηθούμε έναν προς έναν τους μαχητές του τοπικού ποδοσφαίρου. 

Όλοι εσείς που αγωνίζεστε διαρκώς και αντιπροσωπεύετε μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας πρέπει να έχετε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτών και των αρχών αυτού του τόπου, ώστε μαζί, με μπροστάρηδες εσάς, να διατηρήσουμε το τοπικό ποδόσφαιρο στη θέση που του αξίζει να βρίσκεται. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι κόποι των ποδοσφαιριστών-αθλητών αρχικά και περαιτέρω των παραγόντων των σωματείων, των προπονητών, των διαιτητών, των κριτών και φυσικά της τοπικής κοινωνίας. Υπό τη σκέψη αυτή έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά ενημερώσεων και στηρίξεων αθλητικών εκδηλώσεων δίνοντας έμφαση στα σχολικά πρωταθλήματα . 
Προτεραιότητα μας είναι η προαγωγή πάσης φύσεως αθλητισμού και ευγενούς άμιλλας καθώς και η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, φαινόμενο το όποιο στο νομό μας, χάρη στις προσπάθειες όλων, κατά τα τελευταία έτη βρίσκεται σε ύφεση, θα έλεγα σχεδόν υπό εξαφάνιση. 

Στον απόηχο της εκδήλωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία που στηρίζουν τον αθλητισμό και στέκονται έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, δίπλα στους νέους ανθρώπους. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας εξομολογηθώ πόσο υπερήφανος αισθάνομαι, εγώ, και φαντάζομαι όλοι οι συντοπίτες μας, όταν διαβάζουμε ή ακούμε ότι νίκησαν οι Σέρρες, οπουδήποτε. Όντως, αυτή ειδικά η νίκη σας, ανήκει στις Σέρρες, σε εσάς που αγωνιστήκατε και όλους εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν στον σερραϊκό αθλητισμό. Για μια ακόμη φορά λοιπόν, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την εκτίμηση μου στις διοικήσεις των σωματείων, στους συνδέσμους προπονητών, κριτών, διαιτητών, παλαιμάχων, στην α/μια και β/μια εκπαίδευση, στους γονείς. Για όλους εμάς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί την θεμέλια λίθο του ελληνικού ποδοσφαίρου πάνω στην οποία θα βασιστεί η ανάπλαση του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος. Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμάτε την εκδήλωση μας και να σας μεταφέρω τα συγχαρητήρια και τις ευχές του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Αποστόλου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και των συναδέλφων Σερραίων Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι αυτή την στιγμή βρίσκονται στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα μας, ώστε ένα πιο αισιόδοξο αύριο να ανατείλει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Εύχομαι να είστε πάντα πρωταθλητές στον αθλητικό στίβο αλλά και στον στίβο της ζωής .



81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...