Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

"Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων" στην Π.Ε. Σερρών

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Στην τελετή χοροστάτησαν ο πατήρ Ανδρέας και ο πατήρ Αναστάσιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Σερρών, Ταξίαρχος κ. Αριστοτέλης ΜΑΝΩΛΑΣ, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.
Επίσης, παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Θεόφιλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Ιωάννης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος αθανάσιος ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ, ο Δήμαρχος Σερρών κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Πέτρος και ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος.
Στην τελετή αναγνώσθηκε το εορταστικό μήνυμα του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Δημήτριου Τσακνάκη και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ορισθέντες Αξιωματικούς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης του εορτασμού της χθεσινής ημέρας, προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τους άρρητους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ του εν ενεργεία προσωπικού και των τελευταίων.

Η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, για την επιβράβευση, ενθάρρυνση και αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα για να τιμάται η πολυετής προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Σώμα.Πηγή: serrestv.gr