Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της απελευθέρωσης στο Σιδηρόκαστρο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στο Σιδηρόκαστρο οι επετειακές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου στις 27 Ιουνίου 1913, κατά τη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, Παρασκευή27 Ιουνίου 2014. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης .

Στις 10:00 π.μ. τελέσθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου , η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Στέλλα Δήμου εκ­παιδευτικό, Δημοτική Σύμ­βουλο και στην συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο ιερό της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης,αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον εκπρόσωπο της Βουλής ,βουλευτή Σερρών Μενέλαο Βλάχβεη, τον δήμαρχο Σινιτκής κ. Απόστολο Καρύδα ,τον περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος κ.α.
Ακολούθησε παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, σχολείων και συλλόγων του Σιδηροκάστρου.
Ακολούθησε η εκδήλωση παρουσίασης της ειδικής έκδοσης για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Σιντικής, από το Δήμαρχο Κασσάνδρας και πρώην υπουργό κ. Βασίλη Παπαγιάννη. Αναφορά στην έκδοση και στους συντελεστές της έγινε από το δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα.
Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Δήμος Σιντικής ο χώρος και η ιστορία του»είναι συνδιοργάνωση του δήμου Σιντικής και του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου.
Τις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης , οι βουλευτές Μενέλαος Βλάχβεης και Φωτεινή Αραμπατζή , ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας,ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης , ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού , ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Αριστοτέλης Μανωλάς , δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί και κάτοικοι της περιοχής. 
Πηγή: http://e-simerini.com/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...