Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μικρασιατική βραδιά με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Οι Μικρασιάτες γλέντησαν και αποχαιρέτησαν την χρονιά που πέρασε ευχόμενοι καλό καλοκαίρι

Μια ακόμη χρονιά , η εκδήλωση με τίτλο μικρασιατική βραδιά, σημείωσεμεγάλη επιτυχία. Μικρασιάτικη βραδιά για την λήξη των μαθημάτων της πολιτιστικής περιόδου 2013-2014 των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας ,διοργάνωσε η διοίκηση της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος».

Η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο14 Ιουνίου 2014 στο κέντρο Ποταμάκι στον Αη Γιάννηκαι η συμμετοχή των μελών αλλά και των φίλων της Αδελφότητας ήταν μεγάλη.
Ο κ. Σωκράτης Κοτζάογλου πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος», κάνοντας δηλώσεις στη «Σ» ανέφερε :«Κάθε χρόνο η Αδελφότητα όπως και άλλοι σύλλογοι, διοργανώνει μια μικρασιατική βραδιά για αυτούςπου συμμετείχαν στα χορευτικά τμήματα, για αυτούς που συμμετείχαν στην χορωδία. Δίνονται αναμνηστικά διπλώματα, κάτι που το περιμένανε οι σπουδαστές»
« Μαζί με τους φίλους και τα μέλη μας –βεβαίως η μικρασιατική βραδιά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ετήσιο χορό ,είναι μια μικρογραφία – αποχαιρετούμε την χρονιά που πέρασε, ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι από την νέα χρονιά, Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, θα έχουμε περισσότερο κόσμο που θα στελεχώσει τα τμήματα της χορωδίας και των χορευτικών μας» σημείωσε ο κ. Κοτζάογλου
Αναφερόμενος στις δράσεις της Αδελφότητας , ο κ. Κοτζάογλου , κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , τόνισε «Στις 12Ιουλίου, θα λάβουμε μέρος στο 19ο Φεστιβάλ Παραδοσικών χορών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών –Περαχωριτών «ΙΒΥΚΟΣ» στο Λουτράκι Κορινθίας ,με το χορευτικό τμήμα και αρχές Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουμε στην 3η Πανελλήνια χορευτική συνάντηση των Μικρασιατών που θα γίνει στο δημοτικόσχολείο της Χρυσούπολης. Έπονται οι εκδηλώσεις τηςΕθνικής Μνήμης στις 14 Σεπτεμβρίου . Το υπόλοιπο πρόγραμμα για την σεζόν 2014 -2015 θα ανακοινωθεί αργότερα»
Ευχαριστημένος δήλωσε ο κ. Κοτζάογλου από την χρονιά που πέρασε.«Φέτος όπως και άλλοι σύλλογοι, η Αδελφότητα είχε πολύ περισσότερο κόσμο στα τμήματά της συγκριτικά με άλλες χρονιές .Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω σε αυτή την οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος, εμείς είμαστε μια κυψέλη πολιτισμού όπως και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι και ο κόσμος έρχεται για να ξεδώσει, να συνδεθεί με την παράδοση ,να μάθει για τους προγόνους .Εμείς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην γαστρονομία και με την νέα σεζόν θα καθιερώσουμε μια νέα ενότητα τους μικρασιάτες δημιουργούς –έχουμε πολλούς φιλολόγους στην Αδελφότητα –και θα αναδείξουμε όλους τους σπουδαίους ανθρώπους λογοτέχνες ,ποιητές που έλκουν την καταγωγή τους από την Μικρασιατική γή» τόνισε ο πρόεδρος της Αδελφότητας.
Καταλήγοντας ο κ. Κοτζάογλου αναφέρθηκε στο « καμάρι» της Αδελφότητας ,την «ΜικρασιατικήΣπίθα». «Βέβαια το μεγάλο αγκάθι, με την καλή έννοια , αποτελεί η έκδοση του 19ου τεύχουςτης Μικρασιατικής Σπίθας. Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας ώστε να καταφέρουμε μέχρι 31 -12 2014 να εκδώσουμε το περιοδικό Μικρασιατική Σπίθα . Ένας αγώνας πολύ δύσκολος ,οικονομικές συνθήκες πολύ δύσκολες αλλά πιστεύω ότι με την βοήθεια των τοπικών φορέων ,των χορηγών και του Περιφερειάρχη μας, θα καταφέρουμε να εκδώσουμε το 19ο τεύχος» κατέληξε.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ,ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αδελφότητας και αναφέρθηκε στις δράσεις που συμμετείχε η αδελφότητα την χρονιά που πέρασε .
Ακολούθησε απονομή διπλωμάτωναπό την χοροδιδάσκαλο της Αδελφότητας κ. Στέλλα Μπίμπημ εκ μέρους της Αδελφότητας, στα παιδιά του χορευτικού τμήματος, ανάμνησης των δραστηριοτήτων που συμμετείχαν την χρονιά που έληξε, ενώ στην συνέχεια το ίδιο έπραξε ο κ. Δημήτρης Αρδανιώτης διευθυντής της χορωδίας της Αδελφότητας στα μέλη της χορωδίας της Αδελφότητας.
Την Μικρασιατική Βραδιά ,τίμησαν με την παρουσία τους o κ. Ιωάννης Μωυσιάδης αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός σύμβουλος,ο κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου δημοτικός σύμβουλος Σερρών – αντιπρόεδρος της Αδελφότητας , ο κ. Δημήτρης Αρδανιώτης διευθυντής της χορωδίας της Αδελφότητας, η κ. Δήμητρα Μετόκη, δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Σημερινή των Σερρών» , εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων , τα μέλη του δ. σ. , πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».
Η βραδιά κύλησε ευχάριστα με πολύ κέφι και χορό, ιδιαίτερη στιγμή όταν το μικρόφωνο πήρε ο Ηλίας Μπίμπης ,πατέρας της χοροδιδασκάλας της Αδελφότητας και απέδωσε τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων. Οι Μικρασιάτες γλέντησαν και αποχαιρέτησαν την χρονιά που πέρασε ευχόμενοι καλό καλοκαίρι.

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...