Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Ενηλίκων από το ΚΔΒΜ Σερρών


Την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ανακοίνωσαν χθες το πρωί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου οΠεριφερειακόςΣύμβουλοςΣερρών, Αθανάσιος Μασλαρινός, εντεταλμένος για θέματα παιδείας και πολιτισμού και ηΑντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Σερρών, Σοφία Μπιτζίδου.


Την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τα οποία υλοποιούνται μέσω της Διαβαθμιδικής ΣυνεργασίαςΠεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας /Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και Δήμου Σερρών , ανακοίνωσαν χθες το πρωί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου οΠεριφερειακόςΣύμβουλοςΣερρών, Αθανάσιος Μασλαρινός, εντεταλμένος για θέματα παιδείας και πολιτισμού και ηΑντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Σερρών, Σοφία Μπιτζίδου.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο 2016,ήταν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και επρόκειτο να ολοκληρωθούν τον περασμένο Ιούνιο, αλλά ζητήθηκε παράταση.
«Από αυτά τα προγράμματα έχουν ωφεληθεί εκατοντάδες συμπολίτες μας, έχουν μάθει και εκπαιδευτεί σε πολλές ειδικότητες. Φέτος είναι η αλήθεια ότι υπήρξε μία αργοπορία λόγω των εκλογών και των αναταραχών» δήλωσε ο κ. Μασλαρινός.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής Εμβέλειας και Τοπικής Εμβέλειας , απευθύνονται σε κάθε ενήλικα και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση τους μαζί με φωτοαντίγραφο της ταυτότητά τους, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, στα γραφεία του Κ.Δ.Β.Μ. ( Δυτικής Θράκης 11). Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2321097520 και 2321354500.
Τα προγράμματα είναι 25 ή 50 ωρών και αφορούν σε τομείς οικονομίας, ποιότητας ζωής, νέων τεχνολογιών, γλώσσας και επικοινωνίας, κοινωνικών δεξιοτήτων και δράσεων, τέχνης και πολιτισμού, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και προγράμματα τοπικής εμβέλειας.
«Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στα προγράμματα. Πρέπει να τονίσουμε ότι η περίοδος των αιτήσεων είναι μικρή, για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αν βιαστούν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους την προσεχή εβδομάδα. Με τη υλοποίηση των προγραμμάτων φέτος ολοκληρώνονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία ξεκίνησαν το 2012», δήλωσε η κ.Μπιτζίδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την κατάρτιση των τμημάτων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα εξαρτηθεί από την προσέλευση και τον αριθμό των αιτήσεων. Τα τμήματα περιλαμβάνουν συνήθως 15-20 άτομα και χώρος υλοποίησης των προγραμμάτων είναιτο κτίριο του Κ.Δ.Β.Μ. και το κτίριο των πρώην ΝΕΛΕ (πίσω από το Διοικητήριο). Στο τέλος των προγραμμάτων δίνεται πιστοποιητικό στους συμμετέχοντες το οποίο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δηλώνει την απλή επαφή του συμμετέχοντος με το αντίστοιχο αντικείμενο.
Κώστας Καλούδης

Πηγή: http://e-simerini.com


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...