Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Πετυχημένη η παρουσία της Π.Κ.Μ. στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM EXPO

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM EXPO,  η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου σε εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" των Αθηνών,  συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η οποία διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά στοχεύοντας στην προσέλκυση τουριστών από  όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από την λεκάνη της Μεσογείου.

            Με κεντρική θέση στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις θεματικές ενότητες  τουρισμού, που ενδιαφέρουν  τους δυνητικούς επισκέπτες, όπως ο ήλιος και η θάλασσα, τα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας,  ο αρχαιοελληνικός και σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός, καθώς και η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της περιοχής.
            Τα στελέχη της ΠΚΜ, με επικεφαλής εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Αθανάσιο Μασλαρινό, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με σημαντικότερους tour operators, καθώς επίσης και με άλλους φορείς του τουρισμού, τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από την υπόλοιπο κόσμο και να συζητήσουν μαζί τους τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, προωθώντας το  τουριστικό προϊόν της ΠΚΜ.
  Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με έντονη παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  (ΕΒΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ), κέντρισε το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών και  επαγγελματιών του τουρισμού. Έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό για τη μεγάλη τουριστική αγορά και αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη σπουδαιότητα που είχε η συμμετοχή της ΠΚΜ, η οποία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...