Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Βιωματικό Εργαστήριο στο Γυμνάσιο Αλιστράτης με θέμα: «Εφηβεία και πέντε διαστάσεις του εαυτού»



Μεγάλη και πολύ ενεργή ήταν η συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Aλιστράτης στο Βιωματικό Εργαστήριο  με θέμα: «Εφηβεία και πέντε διαστάσεις του εαυτού» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του  Γυμνασίου Αλιστράτης, και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, την Παρασκευή 18/05/2018.
Ο κος Αθανάσιος Μασλαρινός, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Τουρισμού συνόδευσε την επιστημονική ομάδα συνδράμοντας με την παρουσία του. Ο διευθυντής και οι καθηγητές της σχολικής μονάδας συμμετείχαν στις δράσεις με ζωντανό ενδιαφέρον.
  Στο πρώτο μέρος συνδυάστηκε το παιχνίδι με τη γνώση μέσα από μια σειρά ασκήσεων (κάρτες, σενάρια, βιωματικές ασκήσεις). Οι μαθητές στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου παρουσίασαν τις σκέψεις και προτάσεις τους στο αμφιθέατρο της σχολικής μονάδας, καθώς και έγινε και προβολή παρουσιάσεων από την επιστημονική ομάδα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Σκοπός των παρουσιάσεων  ήταν να προβληματιστούν οι μαθητές στο γεγονός πως καταναλώνοντας τροφές κατανοούμε ότι στην πραγματικότητα πεινάμε για το νόημα ζωής. Για την σχέση με τον πραγματικό εαυτό,  και τον συνάνθρωπο μας. Για την σχέση με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και τον ουσιαστικό προορισμό μας.

Την επιστημονική ομάδα συνέθεταν: 


  • Αναστάσιος Αναστασιάδης, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία – διατροφή και κάπνισμα»
  • Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία και σωματικές αλλαγές – ατομική υγιεινή»
  • Φωτεινή Τσουκνίδα ΠΕ Ψυχολόγων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία και πέντε διαστάσεις του εαυτού»

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...