Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Πετυχημένος ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Αγγλικής Ποίησης

Κυριακάτικο λογοτεχνικό πρωινό στο 5ο Γυμνάσιο, πλημμυρισμένο από μαθητική δημιουργία, χρώματα και φαντασία!
1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Αγγλικής Ποίησης «Poetry in motion»: Ένα ανοιχτό παράθυρο στις τέχνες!

Το διαγωνισμό διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών με την υποστήριξη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών και της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
Κυριακάτικο λογοτεχνικό πρωινό στο 5ο Γυμνάσιο (Κυριακή 19 Μαρτίου 2017), πλημμυρισμένο από μαθητική δημιουργία, χρώματα και φαντασία! Mαθητικές ομάδες από Γυμνάσια του Ν. Σερρών συμμετείχαν στον 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ «Poetry in motion» που διοργάνωσε το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ με την υποστήριξη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών και της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
Κάθε μαθητική ομάδα παρουσίασε ποιήματα, έργα σημαντικών λογοτεχνών ή των ίδιων των μαθητών, στην αγγλική γλώσσα, με έναν δικό της μοναδικό τρόπο (απαγγελίες, δραματοποίηση, μουσική, φωτογραφία, video, animation, εικαστικές δημιουργίες κ.ά.)
Το έργο της πενταμελούς κριτικής επιτροπής ήταν δύσκολο, αφού η δημιουργικότητα των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι:
1. Αμανατίδου Κωνσταντίνα, Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας
2. Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Σερρών - Καθηγητής Καλλιτεχνικών
3.Σουζάνα Δράμπα, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών,
4. Ελευθερία Πάνου , Πρόεδρος ΕΛΜΕ Σερρών, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας
5.Μαριάνθη Τσεπελή, , Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
Τα βραβεία του διαγωνισμού απέσπασαν:
• 1ο Βραβείο: 5ο Γυμνάσιο Σερρών «The Happy Prince»
• 2ο Βραβείο: Γυμνάσιο Λευκώνα «A Dream deferred (Harlem)»
• 3ο Βραβείο: 6ο Γυμνάσιο Σερρών «Why am I an orphan?»
• Βραβείο Εξαιρετικής παρουσίασης: ΕΕΕΕΚ Σερρών
• Βραβείο Εικαστικής δημιουργίας: 5ο Γυμνάσιο Σερρών « Still I Rise»
• Βραβείο Αφίσας: Γυμνάσιο Ηράκλειας «Σονέτο 130 του William Shakespeare»
• Βραβείο animation: Γυμνάσιο Αλιστράτης «A Night in June»
• Βραβείο Πρωτότυπης Σύνθεσης: Γυμνάσιο Κοίμησης «I don’t know»
• Βραβείο Comic: Γυμνάσιο Λευκώνα «A Dream deferred (Harlem)»
Βραβείο Απαγγελίας: Γυμνάσιο Πετριτσίου «If you forget me»
Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών ευχαριστεί για την τιμητική τους παρουσία: τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν.Σερρών κ. Κ. Τενεκετζή, τον αιρετό εκπρόσωπο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και Διευθυντή Γυμνασίου Λευκώνα κ. Στέλιο Ρίζο , τον αιρετό εκπρόσωπο του ΠΥΣΔΕ κ.Βασίλειο Παπαχρήστου , τον Αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ και Διευθυντή Γυμνασίου Στρυμονικού κ. Η. Ακριτίδη, την Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Σερρών κ. Σ. Ούτσιου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθ. Μασλαρινό, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ .Ιωάννη Μετόκη , την Υπευθυνη του ΣΣΝ Σερρών κ.Χρυσάνθη Παλάζη, την πρόεδρο της UNESCO Σερρών κ.Κατερίνα Εμμανουηλίδου, το μέλος του ΠΥΣΔΕ κ. Κεσκίνογλου Σοφία.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών κ. Ευθυμιάδου Σοφία, το ΔΣ της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών English Teachers in Serres, τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής καθώς και όλους όσους συμμετείχαν ή τίμησαν με την παρουσία τους το διαγωνισμό. Τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φίλους του 5ου Γυμνασίου Σερρών.