Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Επίσκεψη μαθητών από την Ασίζη της Ιταλίας στην Π.Ε. Σερρών

Επίσκεψη στην Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησαν μαθητές από το Lyceo Scientifico της ιταλικής πόλης Ασίζη.
Οι μαθητές βρίσκονται στις Σέρρες στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης και εκπαιδευτικών ανταλλαγών που υλοποιείται την τελευταία δεκαετία σε συνεργασία με το 4ο ενιαίο λύκειο Σερρών και το Μουσικό σχολείο.
Τα παιδιά υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός καθώς και ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού υπάλληλος της Π.Ε. Λεωνίδας Τσιαντής. Ο Αθανάσιος Μασλαρινός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών στις Σέρρες και τους ξενάγησε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κάνοντας αναφορά στον μεγάλο Σερραίο πολιτικό αλλά και μια περιληπτική ενημέρωση για τα ιστορικά γεγονότα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που κοσμούν την αίθουσα του Διοικητηρίου.
Επιπλέον, ο Περιφερειακός Σύμβουλος τόνισε πως οι μαθητές , κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παρουσίας τους στις Σέρρες , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και τις ομορφιές του και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του στη χώρα τους. Τέλος, ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο.
Να τονίσουμε πως τα δύο σχολεία των Σερρών που συνεργάζονται με το λύκειο της Ασίζης αυτά τα δέκα χρόνια, προτίθενται να συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος καθώς βοηθά τους μαθητές των δύο γειτονικών χωρών να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. 
Υπεύθυνοι καθηγητές για την υλοποίηση του προγράμματος είναι από το 4ο λύκειο Σερρών οι Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου και Χριστίνα Κουτίδου και από το Μουσικό Σχολείο οι Λίλα Σκέμπερη και Μιχάλης Τσαϊρας.
Ο κ. Χατζηπαναγιώτου, που συνόδευε τους μαθητές, ευχαρίστησε την Π.Ε. Σερρών για τη θερμή υποδοχή και ενημέρωσε πως στις 25-30 Απριλίου Σερραίοι μαθητές από τα δύο σχολεία θα βρεθούν με τη σειρά στους στην Ασίζη. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...