Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Διήμερο πρωτάθλημα μπάσκετ Γυμνασίων Π.Ε. Σερρών για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών"Τάπα στις εξαρτήσεις! "Καλάθι" στη ζωή!

Διοργανώνονται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΟΑΣΙΣ" Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ν. Σερρών – Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Με το σύνθημα «Τάπα στις εξαρτήσεις, Καλάθι στη Ζωή», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΟΑΣΙΣ" Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ν. Σερρών – Ομάδα Φυσικής Αγωγής, διοργανώνει «2ημερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυμνασίων Ν. Σερρών». Το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σήμεραΠέμπτη και Παρασκευή 27-28 Απριλίου 2017, ώρες (9:00 - 13.30 μ.μ), στα γήπεδα μπάσκετ της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων. Σήμερα πρώτη μέρα του πρωταθλήματοςθα πραγματοποιηθούν αγώνες κατάταξης τόσο για τα αγόρια όσο και τα κορίτσια και την Παρασκευή δεύτερημέρα θα γίνουν οι αγώνες του Final Four (αγοριών – κοριτσιών) με την συμμετοχή των 4 καλύτερων ομάδων.
Το 2ημερο Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και των δράσεων που υλοποιεί το Κ.Π. «ΟΑΣΙΣ» με σκοπό την πρόληψη της εξάρτησης από τις ουσίες και το διαδίκτυο, την ενημέρωση για τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν, την επισήμανση των αιτιολογικών παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον νέο στην εξάρτηση και τον εθισμό καιτην ανάδειξη όλων εκείνων των παραγόντων που μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά και αποτρεπτικά απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση
Χθες το πρωί οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στους αγώνες .
Ο Αθανάσιος Μασλαρινός, πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ», τόνισε «Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο αθλητισμός είναι πηγή χαράς, δημιουργίας, εκτόνωσης.Είναι κάτι το οποίο μας βοηθά να κτίσουμε την προσωπικότητά μας και ειδικά στα νέα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία του Γυμνασίου. Μας κρατά μακριά από εξαρτήσεις, μας μαθαίνει σε κανόνες ζωής για αυτό και μεις ως Κέντρο Πρόληψης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, να συνδιοργανώνουμε με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τους τελικούς αγώνες μπάσκετ των Γυμνασίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ.Τενεκετζη καθώς το τμήμα αθλητισμού για την αποδοχή τη πρόσκλησης να συνδιοργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα»
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Κωνσταντίνος Τενεκετζής, ανέφερε» Η συνδιοργάνωση με το Κέντρο ΟΑΣΙΣ ,είναι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, για αυτό δεχθήκαμε με πολύ μεγάληχαρά την πρόταση από τον πρόεδρο του Κέντρου ΟΑΣΙΣ, και συμμετέχουμεγι ανα δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι αυτός που παίζει μεγάλο ρόλο να μπορούν οι νέοι και όχι μόνο να αποστασιοποιούνται από μάστιγες της εποχής όπως είναι τα ναρκωτικά και όχι μόνο .Για αυτό διοργανώνουμε του αγώνες μπάσκετ όπου θα αναδείξουν ότι ο αθλητισμός είναιπραγματικά μέσο για να μπορεί κανείς να διατηρεί όχι μόνο την σωματική υγεία αλλά και την ψυχική υγεία»
Ο Βασίλης Παραμανίδης, προπονητής μπάσκετ, δήλωσε «Ότι γίνεται με αθλητικό και ιδιαίτερα μπάσκετ με ευχαριστεί και προάγει την κοινωνία και την νεολαία της πόλης μας, Είναι χαρά να βλέπεις νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Θα γίνει μιασυγκέντρωση αρκετών παιδιών και εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα θα μπορέσουμε να διαλέξουμε ορισμένα παιδιά, που θα προωθηθούν στην συνέχεια ,θα αναδείξουν το ταλέντο τους και στην συνέχεια να ανεδείχθη και η πόλη μας. Πιστεύω ότιο σχολικός αθλητισμός είναι ένας μοχλός ανάπτυξης που νομίζω πως πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο, ο αθλητισμός είναικαι πολιτισμός. Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, χαιρετίζω την εκδήλωση. Ο Χρήστος, Κρυωνάς, Κοινωνικός Λειτουργός του ΟΑΣΙΣ, αναφερόμενοςστο πρόγραμμα του πρωταθλήματος τόνισε ότι σήμερα Πέμπτη θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες αγοριών και κοριτσιών στα γήπεδα μπάσκετ της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων ,ενώ την Παρασκευή θα γίνουν οι τελικοί αγώνες Final Four (αγοριών – κοριτσιών) με την συμμετοχή των 4 καλύτερων ομάδων. Θα υπάρχουν απονομές κυπέλων στου πρωταθλητέςκαι μετάλλια και διανομή φανέλων με το λογότυπο του ΟΑΣΙΣ και το σύνθημα του τουρνουά .
Δήμητρα Μετόκη
Πηγή: e-simerini.com και epiloges.tv