Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και συμμετοχή ο εορτασμός της εθνικής επετείου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και συμμετοχή πλήθους κόσμου γιορτάστηκε στις Σέρρες η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας των Ελλήνων,της 25ης Μαρτίου 1821. Με επίκεντρο την καθιερωμένη παρέλαση επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή (Μεραρχίας) στις Σέρρες, αλλά και με μια σειρά ακόμη εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε και φέτος η διπλή γιορτή «της πίστης και της λευτεριάς», η 25η Μαρτίου 1821.

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Στις 11:00 το πρωί εψάλη η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου συνεπικουρούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης.Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ισιδώρα Μάλαμα, φιλόλογο του 5ουΓενικού Λυκείου Σερρών.

Στην συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωυσιάδη, τον διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ» συνταγματάρχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα, τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, τονΔιευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κ. Ιωάννη Δημητράκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, κ. Θεόδωρο Ταλιουρίδη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Βασίλη Κατιρτζόγλου, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Κωνσταντίνο Τενεκετζή, τον διευθυντήτης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλο και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων.

Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων
Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέλαση των Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Μαθητών, Μαθητριών, και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Την παρέλαση «άνοιξε» η φιλαρμονική του δήμου Σερρών .Χαρακτηριστικό της παρέλασης, οι χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή (Μεραρχίας). Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό οι Σερραίοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και καταχειροκρότησαν τους νέους και τις νέες που παρέλασαν. Μετά την παρέλαση παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.
Στην εξέδρα των επισήμων
Για μια ακόμη φορά η εξέδρα των επισήμων τοποθετήθηκε μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου .Στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης, οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής και κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων, κ. Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ» συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, κ Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, κ. Ιωάννης Δημητράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αξιωματικοί του Στρατού, πρόεδροι φορέων.
Στον χώρο γύρω από την εξέδρα περιφρουρούσαν αστυνομικοί προς αποφυγήν περιστατικών διαμαρτυρίας . Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή δεν παρακολούθησε την παρέλαση καθώς τοποθετείται κατά των παρελάσεων

Δήμητρα Mετόκη

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...