Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εορτάστηκε η 101η επέτειος της μάχης στα Πλατανούδια

by Voula
Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η 101η επέτειος της Ιστορικής Μάχης στα «Πλατανούδια» της Τερπνής, της μάχης που έκρινε την τύχη όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αυτή της Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο προς την ελευθερία. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Ηρώο, στη θέση «Πλατανούδια», από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο και με το πέρας αυτής ακολούθησε το Προσκλητήριο Πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, ενώ στη μνήμη των πεσόντων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έκαναν παρέλαση στην πλατεία του χωριού και με το πέρας αυτής, παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.
«Ημέρα γιορτής και σεβασμού»
«Είναι μια μέρα γιορτής, τιμής και σεβασμού στους προγόνους μας η σημερινή, καθώς χωρίς να διαθέτουν πολλά μέσα, αποτίναξαν το ζυγό χάρη στα ιδανικά που είχαν» σημείωσε ο δήμαρχος Βισαλτίας Δημήτρης Καλαϊτζής και πρόσθεσε πως «αυτά τα ιδανικά εμείς οι νεότεροι τα ξεχάσαμε, αλλά πρέπει να αναλογιζόμαστε τις στιγμές αυτές του παρελθόντος και να λαμβάνουμε τα μηνύματά τους».
Μεγάλη προσέλευση
Ο καλός καιρός και η λιακάδα ευνόησε την εκδήλωση και η προσέλευση του κόσμου ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μενέλαος Βλάχβεης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Τερπνιώτης βιομήχανος (FIBRAN) Δημήτριος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Κώστας Γκουγκούδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος Λυμπούδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Γιάννης Νούλης, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
 
http://sertharros.gr/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...