Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος. Μέλη και φίλοι της Αδελφότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δ.σ. της Αδελφότητας και τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια γιορτινή εκδήλωση, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Elpida Resort & Spa», στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2014.

Στην κατάμεστη αίθουσα από φίλους και μέλη της Αδελφότητας χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυνε ο πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση καθώς επίσης και τους χορηγούς. Ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε επίσης τον τοπικό Τύπο ,έντυπο και ηλεκτρονικό για την στήριξη που παρέχει στην Αδελφότητα . Στην συνέχεια παρουσίασε την δασκάλα των χορευτικών τμημάτων κ. Μπίμπη Στέλλα και ακολούθως εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ,παιδικό και παραστάσεων, τα οποία παρουσίασαν χορούς των αλησμόνητων πατρίδων.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Σωκράτης Κοτζάογλου κάνοντας δηλώσεις στη « Σ» αναφέρθηκε στην εκδήλωση και τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχήη Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό της σε μια καταπληκτική αίθουσα ,όπως και πέρσι έτσι και φέτος καταφέραμε και γεμίσαμε την αίθουσα .Ο κόσμος αγαπάει την Αδελφότητα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μαςκαι συμμετέχει. Θα δείξουμε την δουλειά που γίνεται στα χορευτικά μας τμήματα, θα χορέψουν και θα αναπολήσουμε στιγμές από τις αλησμόνητες πατρίδες και όλοι μαζί θα καλωσορίσουμε την νέα χρονιά με αισιοδοξία , αλληλεγγύη, συντροφικότητα και αγάπη»
« Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που τα μέλη μας ,οι χορηγοί μας στηρίζουν ,τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που τρέχουν όλο αυτό το διάστημα γι αν πετύχει ο χορός μας ,την δασκάλα μας την Στέλλα Μπίμπη .Είμαστε σε μια χρονιά πολύ παραγωγική. Φέτος τα Πολυκάρπεια θα είναι πανηγυρικά θα έχουμε διήμερες εκδηλώσεις στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης με την παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών του Άκη Γεροντόπουλου .Είμαστε σε μια καλή περίοδο δημιουργικήκαι ο κόσμος συμμετέχει σε όλα τα τμήματα και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και κουράγιο ,γιατί αναγνωρίζεται κατά κάποιο τρόπο η προσπάθεια που γίνεται» σημείωσε ο κ. Κοτζάογλου..
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,η ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής , βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά , η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή , ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μπασδάνης και Αθανάσιος Μασλαρινός, o δήμαρχος Σερρών Πέτρος ,ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών Θεόδωρος Μηλίδης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης ,ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου,ο πρόεδρος του TV Επιλογές Θόδωρος Ελλιόγλου , η συνδιοκτήτρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας « Σημερινή των Σερρών» Δήμητρα Μετόκη , ο διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας Αρδανιώτης Δημήτριος , ο διευθυντής του Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου Βασίλης Εμμανουηλίδης ,μέλη δ.σ. πολιτιστικών συμβουλίων του νομού και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών νομού Σερρών.
Τα μέλη του δ.σ. της Αδελφότητας φρόντισαν να περάσουν καλά όλοι οι παρευρισκόμενοι .
Θυμήθηκαν τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με τομουσικό σχήμα του Σπύρου Κούκουκαι την φωνή της Διονυσίας Βλασιάδου .Ιδιαίτερη η συγκίνηση για τα μέλη Αδελφότητας όταν ο Θωμάς Μπίμπης, πατέρας της χοροδιδασκάλας, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων τους . Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα , ήταν ομολογουμένως μια ζεστή παραδοσιακή Μικρασιάτικη γιορτή που την χάρηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

http://e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...