Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Στη Νιγρίτα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη Νιγρίτα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 101 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών, αρμόδιο στον τομέα των Υποδομών και του Χωρικού Σχεδιασμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννη Μωυσιάδη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών Α. Μασλαρινό,
Αθ. Μπασδάνη και Ε. Ραμπότα, παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Νιγρίτας, όπου κατέθεσε στεφάνι. Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους.

 «Η επέτειος για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης της Νιγρίτας, που φέτος συμπληρώνει 101 χρόνια, είναι ορόσημο για την ιστορία της περιοχής και των ανθρώπων της, οι οποίοι αγωνίστηκαν με ηρωισμό για να διατηρήσουν την ελληνική τους ταυτότητα και να ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη όλων όσοι θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση και πατριωτισμό για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, παραδίδοντας στις επόμενες γενιές ένα σπουδαίο μάθημα ιστορίας και αγώνα για υψηλά ιδανικά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας των εκδηλώσεων.