Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπήςτης βασιλόπιτας του συλλόγου «Ηλιαχτίδα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου «Ηλιαχτίδα». Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Σύλλογος γονέων ,φίλων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Νομού Σερρών έχει ιδρυθείτο 2007  και αριθμεί περί τα 120 μέλη. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και στήριξη των Οικογενειών των Ατόμων με Αυτισμό και ευαισθητοποίηση των φορέων και της Τοπικής Κοινωνίας μας για τη φύση και τα προβλήματα που περιβάλουν αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή. Αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι επιστημονικοί φορείς, ειδικοί θεραπευτές ,ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και όλοι όσοι εντάσσονται σε αυτό το αντικείμενο.
Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, το απόγευμα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Σερρών. Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ,μεταξύ αυτών η ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών, Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, οι βουλευτέςΦωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Γρηγόρης Ευσταθιάδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, Θεόδωρος Μηλίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, η πρόεδρος της ΕΛΜΕΣ Ελευθερία Πάνου και πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου.

Η κ. Σουλτάνα Λαμπροπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου « Ηλιαχτίδα» αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε: «Είμαστε εδώ για την κοπή της αναβίωσης του εθίμου κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και βεβαίως να ευχηθούμε το 2014 να μας βρει με υγεία και δύναμη για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Βρισκόμαστε σε μια καμπή που χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου αφού η δημιουργία κέντρου ημέρας για παιδιά με αυτισμό παίρνει σάρκα και οστά. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν για να δώσουμε στα παιδιά μας ελπίδα. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας βοηθούν στην προσπάθεια μας, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας»
Ο πατέρας Χρήστος Καλαϊτζής, ευλόγησε την βασιλόπιτα εκπροσωπώνταςτον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Στην συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σουλτάνα Λαμπροπούλου ,παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου κατά την χρονιά που πέρασε .Ακολούθησε χαιρετισμός από τον ταμία του συλλόγου Γιώργο Χριστόπουλο, και επίδοση τιμητικών επαίνων και βραβεύσεων σε συλλόγους και εθελοντές που στάθηκαν κοντά στο σύλλογο.
Ο Γιώργος Χριστόπουλος, ταμίας του συλλόγου χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους ,τόνισε «Κυρίες και κύριοι και αγαπητά μας παιδιά ,ευχαριστούμε για την παρουσία σας στη φιλόξενη αυτή αίθουσα ,για την αναβίωση του εθίμου κοπής της βασιλόπιτας της Ηλιαχτίδας, με την ευχή η νέα χρονιά να μας χαρίσει υγεία και δύναμη ,για να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει ο καθένας από μας . Για το σύλλογο μας το 2014 αποτελεί καμπή και συγχρόνως σημείο αναφοράς στην μέχρι τώρα πορεία του που ξεκίνησε το 2007,με σκοπό την βοήθεια με κάθε τρόπο των Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Σερρών και βεβαίως των οικογενειών τους .Σας ενημερώνουμε πως έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών και της Ηλιαχτίδας ,για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό του νομού μας στο Δημοτικό Σχολείο Κ. Μητρουσίου ,που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό στο σύλλογό μας από το τοπικό συμβούλιο και από το δήμο Σερρών .Έχει εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια και μετά την κατάθεση της άδειας λειτουργίας του ΚΔΑΠ θα αρχίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του σχολείου για την αλλαγή χρήσης . όπως καταλαβαίνετε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αλλά παρόλα αυτά συγκρατημένοι στην αισιοδοξία μας , ο σύλλογος μας θα χρειαστεί στήριξη για να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο έργο όπως θα διαπιστωθεί απ΄ όλους μας στη συνέχεια .Ένα τεράστιο βήμα που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη των παιδιών μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας ,της οποίας ο λαός εδώ και καιρό δοκιμάζεται σκληρά .Η βαθειά κρίση που είναι κυρίως κρίση αξιών μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις απόψεις μας και να αλλάξουμε τη σειρά σε ορισμένους στόχους και προτεραιότητεςπου είχαμε ως τώρα. Το αληθινό νόημα του υπέρτατου αγαθού που λέγεται ζωή βρίσκεται σε απλά και καθημερινά πράγματα που έχουν σχέση με την αναζήτηση του ανθρώπου και για αυτό παρά τις δυσκολίες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι .
Τον δρόμο τον δείχνουν τα παιδιά μας που αποδεικνύουν πως μπορούν να πετύχουν πολλά αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες τους .Το χρωστάμε λοιπόν σε αυτό και σε αυτήν καθαυτή την αξία και ομορφιά της ζωής που είναι ένας διαρκής αγώνας ανανέωσης περιορισμού ,όπως έλεγε ο γνωστός Αλεξανδρινός μας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης .
Από μέρους του δ.σ. και των παιδιών μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας, που στηρίζουν το σύλλογο προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε αυτόν και αποδεικνύοντας πως οι έννοιες ανθρωπισμός και αλληλεγγύη μπορούν από απλές διακηρύξεις και ευχές να αποκτήσουν ουσία και περιεχόμενο.
Επιτρέψτε μου τώρα να ευχαριστήσω ένα κοριτσάκι που ανήκει στην δεύτερη γενιά των εθελοντών να ευχηθώ να έχει καλή τύχη στην ζωή του και στους γονείς του να το χαίρονται καθώς θα μεγαλώνει ,δίνοντας μαθήματα εθελοντισμού σε όλους μας»
Γονείς, παιδιά και φίλοι του συλλόγου είχαν μια ευχάριστη βραδιά, μακριά από έγνοιες και προβλήματα, περνώντας τα πιο αισιόδοξα μηνύματα αλλά και αχτίδες αισιοδοξίας και ελπίδας για μια καλύτερη χρονιά των ατόμων με αυτισμό.

e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...