Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντική φιλανθρωπική κοινωνική δράση από το σύλλογο PALSO Σερρών

Με στόχο την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων 









Τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι τους, συγκέντρωσαν χιλιάδες καπάκια πλαστικά από μπουκάλια που θα τα προσφέρουν σε ένα σύλλογο ΑΜΕΑ για να τα χρησιμοποιήσει για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και άλλων ορθοπεδικών ειδών.


Σε μια φιλανθρωπική κοινωνική δράση προχώρησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν. Σερρών (Palso),με στόχο την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων. Τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι τους, συγκέντρωσαν χιλιάδες καπάκια πλαστικά από μπουκάλια, που θα τα προσφέρουν σε ένα σύλλογο ΑΜΕΑ για να τα χρησιμοποιήσει για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και άλλων ορθοπεδικών ειδών .
Χθες το πρωί, μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν σε αυτή την δράση αλλά και σε άλλες κοινωνικές δράσεις που έχουν υλοποιήσει.
Η Μαριάνα Τσάμη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ανέφερε: « Ο σύλλογος Palso ,είναι ένας σύλλογος επαγγελματικός που οι δράσεις του έχουν σχέση με την ξενόγλωσση εκπαίδευση , εκτός από αυτό όμως, επικεντρωνόμαστε και σε άλλες δράσεις που έχουν σχέση με τα παιδιά γιατί είμαστε ευαισθητοποιημένοι λόγω της φύσης της δουλειάς μας. Eχουμε μαζέψει πάρα πολλά καπάκια από πλαστικά μπουκάλια που θα τα προσφέρουμε στον Σύλλογο Παραπληγικών και Αναπήρων Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά. Αυτό έχει ως σκοπό να μαζευτούν χρήματα λόγω της ανακύκλωσης και να αγοραστούν αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη». Η κ. Τσάμη αναφέρθηκε και σε μια άλλη δράση που προχώρησαν πρόσφατα . «Επίσης χάρη στην θετική ανταπόκριση των συναδέλφων μας είχαμε συγκεντρώσει τρόφιμα τα Χριστούγεννα και τα προσφέραμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης» σημείωσε.
Η Μαρία Καλημέρη ,ταμίας, αναφερόμενη σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν τον Μάρτιο κάλεσε τους Σερραίους να την παρακολουθήσουν. Η κ. Καλημέρη τόνισε« Στις 8 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο Acropol στα πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης ξενόγλωσσου βιβλίου ,θα έχουμε παράλληλα μια ομιλία από τους ψυχολόγους του Κέντρου « ΟΑΣΙΣ» με θέμα τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά και τίτλο «Τέλειοι γονείς ,τέλεια παιδιά».  Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν την ομιλία και βεβαίως και την έκθεση βιβλίου».
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους για αυτή την ανταπόκριση σε αυτή την δραστηριότητά μας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε παρόμοιες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στο μέλλον, όπως κάναμε διάφορες δραστηριότητες για να υποστηρίξουμε την κοινωνία μας στο παρελθόν. Να αναφέρουμε επίσης ότι έχουμε διοργανώσει εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις ανάγκες ΑΜΕΑ και του Ειδικού Σχολείου Σερρών καθώς και του ΚΕΘΙΣ. Ελπίζουμε όλοι οι συνάδελφοι να μας υποστηρίξουν σε παρόμοιες δράσεις», τόνισε η έφορος Palso, Πασχαλία Πατραμάνη. 

http://e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...