Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαινιάστηκε η νέα ΔΕΥΑ Σερρών


by Voula

Η ΔΕΥΑΣ εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου την νέα της στέγη, το νέο κτήριο επί της οδού Βενιζέλου 139, το οποίο στο παρελθόν λειτούργησε ως ορφανοτροφείο Θηλέων. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο ΜητροπολίτηςΣερρών και Νιγρίτης Θεολόγος ο οποίος ευχήθηκε να εγκαινιάζονται τέτοια έργα στην πόλη και το Νομό. Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να εμπιστεύονται τους τοπικούς τους άρχοντες και οι άρχοντες παράλληλα να έχουν μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στους πολίτες, τους οποίους διοικούν.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης έχοντας δίπλα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρο Αραμπατζή.


Στη συνέχεια οι επίσημοι και οι δημότες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια κατευθύνθηκαν στο κτήριο του Αμφιθεάτρου της ΔΕΥΑΣ, όπου και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες αρχικά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρο Αραμπατζή και στη συνέχεια από τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ υποστήριξε ότι η ΔΕΥΑΣ απέκτησε τη στέγη που της αξίζει και συμπλήρωσε ότι η διοίκηση της επιχείρησης λειτουργεί πέρα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις πολιτικές σκοπιμότητες. «Η πόλη και η ΔΕΥΑΣ απέκτησε ένα στολίδι μέσα στο πράσινο, σε ένα κτήριο που μαράζωνε» ανέφερε στο χαιρετισμό του.
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων, τη νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ. Ένα κτήριο, περιουσία του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΚΠΑ) του Δήμου το οποίο στην κυριολεξία κατέρρεε, σήμερα λάμπει, ακτινοβολεί, έχει μετατραπεί σε κόσμημα για την πόλη. Σήμερα παραδίδουμε στους δημότες μας το ποιο σύγχρονο κτήριο της πόλης σε ένα θαλερό περιβάλλον. Ήταν μία σωστή απόφαση. Τολμήσαμε, προχωρήσαμε και δικαιωθήκαμε. Η ανακαίνιση του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε με 1.000.000 Ευρώ από το “Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠ.Π.Ε.Ρ.Α.Α) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α). Υπογραμμίζω ότι το δάνειο του 1 εκατομμυρίου Ευρώ που έλαβε η ΔΕΥΑΣ για την ανακαίνιση του κτηρίου επιστρέφεται ολόκληρο στην Τράπεζα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ.Π.Ε.Ρ.Α.Α. Νίκο Μαμαλούγκα ο οποίος συνέδραμε καταλυτικά στην έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης της ανακαίνισης του παλιού Ορφανοτροφείου που υποβάλλαμε, με το ποσό του 1.124,287,46 με ΦΠΑ. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του κτηρίου. Πέρα από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ και το χημείο της, μελλοντικά και το τμήμα άρδευσης θα λειτουργήσει στο κτήριο αυτό, άλλα ενδεχομένως και κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου».


Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Βασιλειάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός, Αθανάσιος Μπασδάνης, Ελένη Κωνσταντινίδου και Μάκης Ραμπότας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας, ο τέως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο τέως δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Δινάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Στέφανος Φωτιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γκότσης, η δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Δρίγκα, οι τέως πρόεδροι και αντιπρόεδροι της ΔΕΥΑΣ Γεώργιος Δάγκος και Σταύρος Λογοθετίδης, ο συνεργάτης του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Λαγούδας και φυσικά η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Πέτρου Αγγελίδη.





sertharros.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...